Пълнен патладжан с кайма и кашкавал

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

патладжани - 3 неголеми

свинска кайма - 400 г

доматено пюре - 3 с.л. без захар

чесън - 2 скилидки

пресен лук - 3 стръка

сол


черен пипер - на вкус

кашкавал - 150 г настърган

 

Начин на приготвяне:

Разрежете патладжаните на половинки.

Сложете ги в солена вода за час да си пуснат горчивия сок.

След това ги измийте и подсушете.

Направете напречни разрези, както се вижда на една от снимката.

Намажете патладжаните със зехтин или друга мазнина.

Сложете го да се пекат на 200 °C, докато омекнат.

През това време си запържете каймата.

Добавете доматеното пюре и подправките без лука.

Когато свалите каймата от котлона, нарежете малко пресен лук и го прибавете.

Извадете вече омекналия патладжан.

Внимателно издълбайте вътрешността и я прибавете към каймата и объркайте. След това напълнете патладжаните със сместа.

Върнете да се доопечете.

Накрая добавете настъргания кашкавал.

Тук запичам за кратко само на горен реотан пълнения патладжан с кайма и кашкавал.