Необходими продукти:
патладжани - 3 неголеми
свинска кайма - 400 г
доматено пюре - 3 с.л. без захар
чесън - 2 скилидки
пресен лук - 3 стръка
сол
черен пипер - на вкус
кашкавал - 150 г настърган
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжаните на половинки.
Сложете ги в солена вода за час да си пуснат горчивия сок.
След това ги измийте и подсушете.
Направете напречни разрези, както се вижда на една от снимката.
Намажете патладжаните със зехтин или друга мазнина.
Сложете го да се пекат на 200 °C, докато омекнат.
През това време си запържете каймата.
Добавете доматеното пюре и подправките без лука.
Когато свалите каймата от котлона, нарежете малко пресен лук и го прибавете.
Извадете вече омекналия патладжан.
Внимателно издълбайте вътрешността и я прибавете към каймата и объркайте. След това напълнете патладжаните със сместа.
Върнете да се доопечете.
Накрая добавете настъргания кашкавал.
Тук запичам за кратко само на горен реотан пълнения патладжан с кайма и кашкавал.
Още любопитни и полезни статии:
- Ето как се пише: риванол или реванол
- Супер смешен виц за днес, 20 май, 2024 г.: Влюбена двойка
- Супер смешен виц за днес, 19 май, 2024 г.: Как се прибра снощи?
- Супер смешен виц за днес, 18 май, 2024 г.: Една блондинка
- Ето как се пише: самочувствие или самочуствие
- Супер смешен виц за днес, 17 май, 2024 г.: Гладна ли си?
- Ето как се пише: съвсем или савсем
- Супер смешен виц за днес, 16 май, 2024 г.: След като на изпита
- Ето как се пише: растеж, разтеж или разстеж
- Супер смешен виц за днес, 15 май, 2024 г.: Професорът пита
Коментари