Свински пържоли с картофи на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Необходими продукти:

свински пържоли - 6 бр.

уни сос - 2 с.л.

черен пипер - на вкус

сол - на вкус

брашно - за овалване на пържолите

лук - 2 глави големи


моркови - 3 бр. големи

чесън - 1 глава

картофи - 8 бр. средни по големина

червен пипер - 1 равна с.л.

олио - за пържене

магданоз - пресен за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете пържолите, полейте ги с уни соса, поръсете с черен пипер и малко сол.

Втрийте подправките добре в месото и оваляйте всяка пържола в брашно.

Сипете малко олио в тиган, нагрейте и запържете пържолите на умерен огън - до златисто-кафяв цвят от двете страни.

В тава с капак нарежете картофите на едро, добавете почистените моркови на дълги ивици, лука на едри полумесеци и обелените скилидки чесън.

Поръсете зеленчука със сол на вкус, червения пипер, ситно нарязания магданоз и сух риган на вкус, разбъркайте добре. Не наливате вода!

Върху зеленчука подредете пържолите отгоре, покрийте тавата с капака и я поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печете за около 1 час или до готовност на месото.