Така кексът става най-хубав - има и тайна съставка

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

кисело мляко - 1 кофичка

захар - 1 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч.

сода бикарбонат - 1 ч.л.

брашно - колкото поеме

ванилия


сладко от ягоди

орехи - за поръска

пудра захар - за поръска

 

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа изсипете киселото мляко и захарта, разбъркайте хубаво на ръка.

2. Добавете постепенно олиото, след това содата, брашното и ванилията.

3. В подходяща тава сложете хартия за печене и изсипете половината от кексовата смес.

4. След това сложете сладкото от ягоди равномерно навсякъде и покрийте с останалата част от сместа.

5. Редете отгоре орехови ядки, поставете сладкиша със сладко в загрята фурна на 180° °C.

6. Печете до готовност.

 

Приятен апетит!