Панирана бяла риба на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: Pexels

Необходими продукти:

бяла риба - 800 г филе

яйца - 3 бр.

царевично брашно - 4 с.л.

копър - 1 с.л. сух

сол

олио - за поръсване


 

Начин на приготвяне:

1. Размразете бялата риба и леко я посолете.

2. Разбийте яйцата в купа.

3. Смесете царевичното брашно с копъра.

4. Оваляйте филетата риба в брашното, потопете в разбитите яйца и отново в брашното.

5. Застелете дъното на тава за печене с домакинска хартия.

6. Поръсете с малко олио.

7. Наредете рибните филета и и запечете за около 15-20 минути на 200 °C.

8. Поднесете рибата пане във фурна с подходяща гарнитура.

 

Приятен апетит!