Топ 5 на най-екзотичните спортове за залози у нас

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Кой е най-популярният спорт в света? Няма нужда дори да чакаме отговор - това е футболът. Втори по интереси се нарежда крикета, за чиято популярност отговаря Азия, някои точки от Европа и Австралия. Впрочем спортните дисциплини са над 8000 в момента и със сигурност ще се повишат, но това е само добра новина за феновете и почитателите на спортни прогнози. В следващите редове ще обърнем внимание на някои от по-екзотичните спортни дисциплини, които печелят вниманието на някои по-страстни фенове:

1. Дарц

Изглежда странно, но около 1.2 милиона души обожават тази игра, като финалът често преминава това число. Правилата също са много праволинейни и лесни за научавани, а и може да се замислите в колко заведения ще виждали добре позната мишена. Дарцът е забавление, което никога не омръзва, а според поставената Ефбет оценка от анализаторите, към това предложение има и много добри пазари за феновете. Напомняме, че наградният фонд не е чак толкова голям, както бихме забелязали при футбола, но между 300 и 500 хиляди евро не са малко, особено след като говорим за един от най-развлекателните спортове. Не е трудно и да го гледаме, защото са често излъчвани по спортните канали.

2. Блатно гмуркане

Понякога може да се чудите какво наистина минава през главата на човека, който си е казал "Защо не се гмуркаме в блатото?". В последствие сигурно е помислил и защо просто не го превърне в един световен спорт? Точно така, английските почитатели не просто се хвърлят с шнорхел в блатото, но дори привличат и фенове от цял свят. Да се чуди човек защо, но идеята да си поиграете в калта е била забранявана толкова много, че най-вероятно този спорт е една брилянтна идея. Победител е този, който мине най-бързо блатото, засича се и време, следователно не е трудно да видим и даването на прогнози. Не е най-красивият спорт, но никой не е съвършен.

3. Куидич

Почитателите на Хари Потър не трябва да бъдат тъжни, защото вече се провежда Световно първенство. Мислите си, че се шегуваме? Проверете в интернет и ще се изненадате от фактите. Дори се приемат спортни залози, а началото на първенството е дадено през 2011 г. Една подробност е, че няма как да видим хора да летят с метли - Илон Мъск се забави с правенето на малки летателни апарати, но пък куидича е контактен спорт. Според зрителите, трябва да знаем, че това е контактен спорт и сблъсъците са позволени.


4. Планинско колоездене

Виждали сте го като спорт, а и най-вероятно знаете какво точно представлява то, но има един проблем - трудно би било да обясним този спорт, поради простата причина, че ние говорим за велосипед с едно колело. Точно каквото сте виждали в цирковото изкуство. Сега си представете и следващата комбинация: почитатели на този екстремен спорт, спускащи се по маршрут, който е предназначен за стандартния планински бегач. Практикува се в САЩ, Великобритания и Швейцария. Атракцията и адреналинът са продиктувани изцяло от баланса и скоростта, с която повечето велосипедисти преминават.

5. Сумо

Това е може би по-познат спорт, в който лица като Калоян Махлянов успяха да се наложат в една особено консервативна страна. Както се досещаме, тази му изява накара доста родни почитатели да започнат да обръщат внимание на този спорт. Възможно е да сте виждали този спорт, но със сигурност сте запомнили огромните сумисти. Любопитен факт е, че един сумист трябва да се храни около 10-12 пъти на ден, за да достигне тази маса. Целта на срещата е единият сумист да изкара другия извън тепиха, следователно масата е всичко.