Бавачка разкри грешките, които семействата правят

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock/Guliver

Според различни проучвания това са събитията, които хората смятат за най-трансформиращите от всички: брак (58%), развод (49%), ставане на баба и дядо (40%) или пенсиониране (38%) и това да станеш родител (76 %). Вероятно затова пост от опитна бавачка в социалните медии стана толкова популярен.

Работейки с повече от 100 семейства, тази бавачка познаваше само 3-ма души, които всъщност бяха щастливи. Според бавачката повечето родители са стресирани, изтощени и браковете им са на прага на неуспех. И което е още по-тъжно, те често дори не го осъзнават. Ето защо тя дава много полезни съвети за това тези, които са решили да имат деца да поддържат своето щастие.

Грешка № 1: Да не мислиш за финансовото си благополучие

Повече от 50% от родителите са стресирани заради финансовото си състояние, а 63% твърдят, че жертват финансовата си стабилност за децата си. Тези обстоятелства всъщност водят до появата на конфликти в семействата.

Грешка № 2: Мислите си, че колкото повече деца имате, толкова по-силен става вашият брак

Няма оптимален брой деца, който да направи перфектно едно семейство. Важно е обаче да осъзнаем, че децата не са начин да направим брака си по-силен. И не се опитвайте да имате деца само за да постигнете тази цел. Проучванията показват, че родителството може дори да повлияе негативно на двамата партньори.

Грешка № 3: Да направим децата приоритет


Един от съвременните митове за отглеждането на деца казва: „Колкото повече внимание обръщате на децата, толкова по-добре е за тях.“ Но прекомерният натиск може да им причини повече вреда, отколкото полза. А родителите, които искат децата им да живеят възможно най-добрия живот, трябва да отделят повече време за да станат перфектни съпрузи.

 

Още: Кафето - в кои часове е най-добре да се пие?

 

Грешка № 4: Да не се учиш да бъдеш родител и да не носиш отговорност за децата си

Според проучвания, ако малките деца растат в стресова среда (например липса на грижи или злоупотреба), това дори може да има отрицателно влияние върху тяхната интелигентност. Не се надявайте, че всичко ще се получи по някакъв начин. Няма идеални родители. Но те винаги са трябва да бъдат отговорни за децата си.

Грешка № 5: Да превърне ролята на родител в най-важната в живота си

Децата на прекалено грижовните родители са 3 пъти по-податливи на депресия и тревожност. Родителската рутина е неизбежна, но фиксирането само на родителството е грешка. Трябва да използвате собствен пример, за да обясните на децата си всичко, включително красотата на живота.

Грешка № 6: Да се ​​отървем от домашните любимци, щом се появят деца

Според експерти, отглеждането на деца в дом с домашни любимци оказва положително влияние върху детското самочувствие и развитие. Ако не говорим за медицински противоречия, някои хора смятат, че те просто нямат достатъчно време за домашни любимци, когато имат деца. В реалния живот обаче процесът на адаптация на родителите към бебетата не е толкова труден, колкото може да изглежда на пръв поглед.

 

Ново: Защо огледалният образ е по-красив от реалния? Учените обясниха