Защо изглеждаш по-млад отколкото всъщност си? Може да е знак за интелигентност

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Как влияе вътрешното чувство за младост на това как изглеждаме? Колкото по-млади се чувстваме, толкова повече неща искаме да правим и толкова по-развълнувани сме от живота. Е, изследване, проведено през 1957 г. и повторено десетилетия по-късно установи, че хората с по-висока интелигентност се чувстват по-млади от действителната им възраст. Ето защо: 

Интелигентните хора са по-отворени за преживявания

В много отношения нашата способност за учудване и вълнение от света около нас е това, което ни кара да се чувстваме млади на всяка възраст. Интелигентните хора са по-склонни да изследват нови държави и да изпробват нови неща, защото са по-наясно с възможностите, които ги чакат. Пътуването ни помага да останем активни и заредени с енергия. Всички можем да се съгласим, че бягането към друго приключение звучи много по-добре от това да останете на дивана в още една събота вечер.

В крайна сметка това, което ядем и как се грижим за телата си, е нещото, което ни се отразява най-много. Умните хора знаят, че тялото може да страда от последици в резултат на лош избор. Затова и се мотивират да се грижат за себе си, докато човек с по-нисък интелект обикновено не си обръща внимание. Така че си струва да научите повече за тялото си и какво му вреди. Може да е трудно, но се изплаща в дългосрочен план. Ето как умът всъщност се отразява на по-дълго запазеното тяло. 

 

Сузанита и най-глупавата й песен - коя е тя, нека видим тук.

 


Интелигентността все пак носи пари, а парите - здраве 

Доброто образование често води до високоплатена работа. Хората със заплати по-големи от средните имат достъп до по-добра медицинска помощ, те могат да се възползват от козметични процедури от време на време, ядат по-качествени храни, пътуват и се движат повече. Тази малка допълнителна грижа може да доведе до голяма промяна по-нататък. 

Умните хора се справят по-лесно със стреса

Стресът е най-големият злодей в нашата борба за младостта, тъй като всъщност ускорява стареенето на клетъчно ниво. Хората с висок коефициент на интелигентност са по-способни да приоритизират проблемите си, което им помага да се съсредоточат върху решаването на едно нещо, вместо да се стремят към всичко наведнъж. Те са подготвени за предизвикателствата, които идват с по-напреднала възраст и се чувстват по-малко уязвими от промените.

 

Още: Най-наглите лъжи на брокерите

 

Пет начина да избягаш от контрольора