20 бързи въпроса към актрисата Аделина Томова

icon
Sofialive.bg
Източник: Аделина Томова

Аделина Томова през 2016 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф. Снежина Танковска. След това записва магистратура във ВУЗФ- "Журналистика, продуцентство и финанси" След като завършва театралната академия, работи 2 години в трупата на Драматичен театър "Никола Вапцаров". Към днешна дата играе в Софийската опера и балет.

Свързахме се с нея, за да разберем какво ще отговори на въпросите в рубриката ни "20 бързи въпроса". Ето какво ни сподели тя:

Опишете най-голямото предизвикателство, което стои в работата ви.

Превключването от живота на сцената в реалния живот. Звучи много общо казано, но когато репетирам в ново заглавие, излезе премиерата и не започна веднага репетиции за нещо друго, ми трябват няколко дни да се поогледам и да падна на земята.

Най-вредният и най-полезният ви навик?

Нямам много вредни навици. Не пуша, не пия, не съм голям фен на сладкото. Обичам да лягам късно и да ставам рано. Късното лягане искам да го променя, ранното ставане - не. Също така пия много кафе и бих искала да го заменя с чай, но ми е трудно да свикна.

Ценностите, в които вярвате най-силно?


Да помагаш, когато нямаш изгода за мен, е висша форма на добродетел. Уважение, отговорност, доброта…на това държа най-много.

Как ще обясните това, което правите, на седемгодишно дете?

Влизам в живота и света на друг човек за няколко часа. За да се случи това, ми помагат много хора - да заприличам на външен вид на него, да говоря и да се движа като него. Много хора сме на сцената и разказваме човешки истории. Влизаме в света на приказките за известно време и после се връщаме в реалния живот. Ако историята е харесала на тези, които я гледат - ръкопляскат и подаряват цветя на актьорите.

Пет книги, които са задължителни на лавицата?

“Към себе си”- Марк Аврелий

“Богат татко, беден татко” - Робърт Кийосаки

“Клуб 5 сутринта”- Робин Шарма

“Малкият принц” - Антоан дьо Сент - Екзюпери

Пиесите на Шекспир и Тенеси Уилямс

Кое е онова, което все искате да научите и все нямате време?

Работа с Excel, но - “нямам време” е само оправдание…не съм имала достатъчно желание по-скоро, но все по-често ми се налага да го използвам.

Какво се промени в страната към по-добро и какво ви радва тук?

Имаме страхотна природа! Има много кътчета в България, които все още не съм посетила, така че, тепърва ще доопознавам страната си!

Най-важният съвет, който сте пренебрегвал?

Сънят е много важен! Често го пренебрегвам. А той е страшно важен за рестартиране на мозъка, възстановяване, за гласа, за нервната система… за всичко!

Ако имахте възможността да съберете петима души от целия свят, на които се възхищавате, и да си кажете няколко думи, кои щяха да бъдат тези личности? И какво щяхте да ги попитате?

Мерил Стрийп, Илън Мъск, Мохамед Али, Салвадор Дали, Моцарт…има много хора, които харесвам, тези са някои от по-известните, с които бих поговорила. Но сега се замислям, че те са отключили достатъчно теми за размисъл у мен чрез примера, който дават, така че за сега ще се въздържа от въпросите. Хубавото е, че те задават въпроси чрез работата си и примера, който дават, така сами стигаме до отговорите за себе си.

Кой ви е по-симпатичен: безотговорният бохем или неспасяемият работохолик?

Определено по-симпатичен ми е неспасяемият работохолик! От него бих могла да науча много.

Нещото, което ви изкарва извън нерви?

Шофирането между 8:00-10:00 в центъра на града.

Най-хубавият начин за прахосване на времето?

Обожавам да пътувам. Пътуване с любими хора, вечери на залез слънце…това е най-хубавият начин!

Да прогнозираме бъдещето като опитен фантаст: какво ни очаква?

Аз вярвам, че живеем в най-хубавото време, а какво ще е бъдещето, зависи само от нас!

Светът предлага огромни възможности за развитие и много източници на информация. Добре е да отсяваме добре и да имаме критично мислене, за да се развиваме! Не е лошо, че нещата бързо се променят, просто ние трябва да се адаптираме. Интересно ми е много какво ни очаква, предвид светкавичното технологично развитие и не само!

Какво никога не прощавате?

Предателство и лъжа!

Градовете, които винаги са в сърцето ви?

Ню Йорк и Созопол! И с двата града имам особена емоционална връзка.

Кое е нещото, което ви вълнува най-много в момента?

Развитието на проекта, който ще стартирам в средата на лятото. Той по никакъв начин не е свързан с актьорската ми работа. Въпреки това, всеки ден осъзнавам, че актьорството е полезно и приложимо във всяка една сфера, с която се занимавам, и това искрено ме радва.

По какво познавате, че някой е "ваш човек"?

Уважително отношение към околните, дисциплина, отговорност и чувство за хумор! “Моя човек” го преценявам от първия разговор, имам силна интуиция и рядко бъркам в преценката си.

Масова мания, която никога не сте разбирали?

Не разбирам дишането на балони…в клубове, паркове, коли…вече са навсякъде. Странно е.

Какво с времето се отказахте да правите?

Да се опитвам да променя хората. Просто търпеливо изчаквам подходящите за мен. Ние сами се намираме - и в професионален, и в личен план.

Цитатът, който ви ръководи най-много?

“Не разказвай на друг за мечтите си. Направо му ги покажи.”

 

Интервю на Илиана Симеонова