Цветомир от "Семейни войни": Актьор, аниматор съм и правя стендъп комедии

icon
Sofialive.bg
Източник: Цветомир Иванов

Когато чуем за предаването "Семейни войни", няма как да не се сетим за веселия водещ - Цецо. Винаги има виц под ръка и успява да предразположи участниците.

Завършва НАТФИЗ в класа на професор Крикор Азарян с асистенти Тодор Колев и Николай Поляков. Играл е в постановките на Държавния театър в Перник, Театър „Българска армия“ и Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Телевизионната му кариера обаче не започва с предаването "Семейни войни". Първоначално той е водещ на първия сутрешен блок – „Почна се“. Участва в различни детски, кулинарни и хумористични предавания. Играе главна роля в телевизионния филм на БНТ „Корави старчета“ (2011), а във филма „Корпус за бързо реагиране“ се превъплъщава в ролята на компютърен гений.

Свързахме се с Цветомир, за да разберем малко повече за воденето и актьорската работа и дали двете се "бият". Ето какво ни сподели той:

Здравейте, г-н Иванов. Спонтанен избор ли е актьорството при Вас или дългосрочна амбиция?

Както всеки човек, така и аз като дете съм искал да бъда всякакъв - полицай, пожарникар, космонавт и още поне сто неща. В последствие в горните класове се замислих какво да правя. По това време вече играех в училищни сценки, имах изяви на конкурси в Плевен и така бавно и полека до 12-ти клас. Тогава ми е и първата премиера на моноспектакъл в Младежки дом Плевен. После казарма и НАТФИЗ. Оставям на читателите да решат дали е спонтанно, или не.

Какъв ученик бяхте?


Като ученик от първи до четвърти бях изключително старателен и ученолюбив. От пети до осми клас учех, но не бих казал, че е било кой знае колко старателно. Имах среден успех много добър 5.

Но влизането в пубертета леко влоши нещата. При нас имаше намаляване на поведението и бях на границата пред изключване. Оценките успях да задържа и бях в границата на 4,50. Мисля, че и с толкова завърших 12-ти клас

Сега се опитвам да науча дъщеря ми, че не толкова оценката е важна, а по-скоро знанията и опита, който ще натрупаш.

 

Несъмнено имате много интересни случки от детството. Разкажете ни някоя.

Случки много - както стана ясно от малък съм на сцената. Първото стихотворение, което казах, беше нещо за комунизма, който ни води напред. Даже не си спомням автора, но годината е някъде 1983-на или 84-та, не съм сигурен, обаче, както го рецитирам пред цялото училище и отговорните другари от партията, на половината стихотворение получавам бяло петно и не мога да си спомня как беше. 10-секундна пауза и измисляне до края няколко изречения, разбира се. За щастие, само учителката по литература разбра. Само тя го знаеше.

Някога вярвали ли сте, че ще бъдете водещ на едно от най-гледаните предавания в българския ефир, а именно - "Семейни войни"?

О не. Даже в началото се чудех какво да направя, но благодарение на екипа, реших да се хвана на хорото. Радвам се, че го направих защото наистина се оказа много добро шоу и много гледано. Но по това време, преди 6 години, се бях съсредоточил върху "Маска" - парти агенцията, която имам. Правим всякакви събития: рождени дни, юбилеи, сватби, празници на градове, представления. И бях доста избягал от контактите си в телевизиите. Имам 10 години различни предавания.

 

На какво Ви научи шоуто?

Човек винаги има какво да учи. Преди 10 години телевизията имаше по различни подход и начин на снимане, сега трябваше наново да се уча как и кое да правя, как да говоря пред камера, как да се движа и т.н.

От въпросите и отговорите, който дават нашите 100 човека, пък, си отговорих на много въпроси, за който съм се чудил защо и как. Научаваш, че не винаги си прав, че има и друга гледна точка. С две думи - научих много.

Има ли ли сте моменти, в които сте искали да изоставите това свое поприще?

Ще ти отговоря кратко и ясно - никога!


Как минава един Ваш ден?

Като на всеки човек - ставам, пия кафе, заемам се с писмата, подготовка за партитата, подготвка за снимки, вечер - хапване, излизане с приятели. В петък, събота и неделя е най-натоварено. Там от сутринта графикът е стегнат: хората си почиват, детско парти, обедна сватба, детско парти, тиймбилдинг, вечерна сватба, стендъп комеди и пътуване някъде в провинцията. И в понеделник пълен релакс. (евентуално)

Вие сте човек, който обича да разсмива хората. А Вие самият как се забавлявате?

Камина, чаша вино, хубава музика, приятен филм, лек разговор, басейн с топла вода, приятели, смях на деца, игра на карти, табла...все такива човешки неща.

 

Кое Ви носи по-голямо удоволствие - да бъдете водещ или да играете в театър?

На този въпрос все още и аз самият не съм си отговорил. Всяко едно от изкуствата носи своя чар, емоция, предизвикателство, усещане и разбира се, огромно удоволствие и удовлетвореност.

Ако не бяхте актьор или телевизионен водещ, какъв щяхте да бъдете?

Адвокат на дявола - така каза едно бивше гадже. (смее се)

 

Къде можем да Ви гледаме освен по телевизията?

В момента само на стендъп комеди изяви по различни клубове и заведения в София и страната. Подготвям две пиеси, но кога ще са премиерите, още не знам.

Ако България беше сцена, а обществото ни трябваше да изиграе постановка, как щеше да се казва тя?

Криворазбраната демокрация.

 

Интервю на Илиана Симеонова