Апетитен ябълков щрудел

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

кори - 500 г

ябълки - 8 бр. ароматни

масло - 100 г разтопено

олио - 100 мл

орехи - 150 г или бадеми

гранулирана захар - 50 г


лимонова кора - ½ лимон

пудра захар - за поръсване

канела - 1 ч.л.или едно пакетче

 

Начин на приготвяне:

Започваме с ябълките, които ще обелим и почистим от семките.

След това ще ги настържем и леко ще ги изцедим от сока им, ако си пуснат сок, и ще добавим накълцаните ситно орехи, захар, лимоновата кора, разтопеното масло и канелата.

Разбъркваме вкусната смес от ябълките.

След като приготвихме ябълките, си взимаме 2 листа от корите и намазваме горния лист с олио.

След това поръсваме от ябълките и посипваме равномерно 3 супени лъжици върху тях.

Навиваме корите като руло и подреждаме ябълковия щрудел в предварително намазнена тава.

Намазваме щрудела и отгоре с олио и го слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C по Целзий.

Пече се бърз и вкусен ябълков щрудел 50 минути.