Баница с месо и сирене от тефтерчето на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

кори за баница - 400 г

сирене - 300 г натрошено

кренвирш или месо по избор - 1 бр.

кисело мляко 300 г

сода за хляб - 1 ч.л. равна

олио - за корите


яйца - 3 големи

газирана вода - 50 мл

масло - за отгоре парченца

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте две яйца и разбъркайте.

2. Добавете кисело мляко, добавете сода за хляб към него и разбъркайте.

3. Прибавете натрошеното сирене и нарязания кренвирш или месо на кубчета.

4. Поръсете малко олио върху две готови кори за баница и върху тях разпределете сместа.

5. Навийте на руло и подредете в подходяща тава с поставена отдолу хартия за печене.

6. Така направете с всяка следваща кора, докато сместа не свърши.

7. Сложете малко масло отгоре на тавата, когато баницата е наредена.

8. Печете наредената баница в загрята фурна 180 °C до златисто.

 

Приятен апетит!