Необходими продукти:
пилешки бутчета - 2 бр.
зехтин - 1 с.л.
масло - 1 с.л. краве
брашно - 3 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
бульон - 1 кубче, пилешки
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
мащерка - 1 щ.
куркума - 1/2 ч.л.
магданоз - няколко стръка
чесън - 3 скилидки
Начин на приготвяне:
1.Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.
2.Бульонът се остава настрана.
3.Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.
4.В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото да се загряват.
5.Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.
6.Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.
7.Накрая се добавя накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона.
8.Накрая кашата се поръсва с магданоз.
Приятен апетит!
Още любопитни и полезни статии:
- Ето как се пише: риванол или реванол
- Супер смешен виц за днес, 20 май, 2024 г.: Влюбена двойка
- Супер смешен виц за днес, 19 май, 2024 г.: Как се прибра снощи?
- Супер смешен виц за днес, 18 май, 2024 г.: Една блондинка
- Ето как се пише: самочувствие или самочуствие
- Супер смешен виц за днес, 17 май, 2024 г.: Гладна ли си?
- Ето как се пише: съвсем или савсем
- Супер смешен виц за днес, 16 май, 2024 г.: След като на изпита
- Ето как се пише: растеж, разтеж или разстеж
- Супер смешен виц за днес, 15 май, 2024 г.: Професорът пита
Коментари