Ароматно препечено хлебче, пълнено с вкусотии - Тайната е в съставките

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Приготвя се за 40 минути и стига за три порции.

 

Необходими продукти:

хляб - 2 изпечени хлебчета (около 400 г всяко)

кайма - 500 г смес

гъби - 150 г

кашкавал - 250 г


лук - 2 глави кромид

домати - 200 г на кубчета

сол

черен пипер - на вкус

мащерка - 1 щипка

риган - 1 щипка

бекон - 120 г пушен

топено сирене - 120 г

зехтин - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и гъбите на полумесеци.

2. В загрят тиган сложете лука, запържете до златисто и добавете каймата.

3. Гответе 10 минути, след което добавете гъбите и бекона, разбъркайте и пържете до омекване на гъбите.

4. Смесете доматите и подправките и ги добавете в тигана, сложете капак и задушете до изпаряване на течността и докато сосът се посгъсти.

5. Вземете две хлебчета и издълбайте средата им, така че да придобият форма на цървул.

6. Разпределете плънката в хлебчетата, сложете и в двете от топеното сирене и настържете кашкавал.

7. Сложете пълнените хлебчета в тава и печете във загрята фурна на 180 градуса до разтопяване на кашкавал.

 

Приятен апетит!