Хрупкави лучени кръгчета с кашкавал

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/ Guliver

Необходими продукти:

лук - 1 голяма глава

картофи - 6 средно големи

чедър - 8 шайби или моцарела

картофено нишесте - 15 г

сол - 3 г

черен пипер - 1 г


яйца - 2 бр.

брашно - 100 г

галета - 10 г

олио - 300 мл

 

Начин на приготвяне:

Измиваме и обелваме картофите. След това ги сваряваме.

Нарязваме обеления лук на шайби с ширина от 2 см.

След това си нарязваме сиренето също с 2 см ширина.

Със сиренето покриваме вътрешния край на лучените кръгчета.

Сварените картофи оцеждаме от водата, овкусяваме със сол и черен пипер и ги намачкваме.

Към тях добавяме картофеното нишесте.

С картофената смес овиваме лукчетата от вътре и от вън.

Панираме кръгчетата в брашно, яйца и галета.

Фритираме ги в загрята мазнина за няколко минутки лучени кръгчета с кашкавал.