Необходими продукти:
лаврак - 4 бр.
зехтин - 3 с.л.
лимон - 1 бр.
сол
чесън - 5 скилидки
бял пипер - млян за поръсване
магданоз - свеж
Начин на приготвяне:
Почистете лаврака и го филитирайте.
Овкусете със сол и оставете за около 20 минути, за да си поеме рибата солта.
Загрейте фурната до 200 °C.
Застелете дъното на тава за печене с домакинкса хартия.
Полейте със зехтин и наредете рибата.
Прибавете нарязаните скилидки чесън и парченца лимон, поръсете с бял млян пипер.
Запечете за около 25 минути.
При необходимост намалете градусите на фурната.
Поднесете готовите рибни филета с подходяща гарнитура /картофена салата/.
Още от Живот и здраве:
- 5 чести грешки при използване на слънцезащитен крем (и как да ги избегнем)
- Защо е важно да приемате колаген
- Ето как се пише: ваучер или ваучър
- Супер смешен виц за днес, 11 юли, 2024 г.: На кастинг
- Ето как се пише: братовчед или братовчет
- Супер смешен виц за днес, 10 юли, 2024 г.: Приятелки
- Ето как се пише: акаунт или ъкаунт
- Супер смешен виц за днес, 9 юли, 2024 г.: Един заек
- Ето как се пише: оттенък или отенък
- Супер смешен виц за днес, 8 юли, 2024 г.: Дядо Санде е болен
Коментари