Спанак с ориз на фурна - няма такава вкусотия

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

глава лук

масло

спанак

ориз

джоджен

сол


вода

брашно

прясно мляко

2-3 яйца

амонячна сода

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно 1 глава лук.

2. Сложете да се завърти няколко пъти с 2–3 лъжици масло и веднага сложете 1 кг изчистен, измит и нарязан на ситно спанак, ½ чаша ориз, малко джоджен, сол на вкус и ½ чаша вода.

3. Задушете сместа, докато се изпари водата.

4. Намажете една малка тавичка с масло и изсипете сместа.

5. Отделно сложете да се пържат 2 супени лъжици брашно с 2–3 лъжици масло и добавете 2 чаши прясно мляко.

6. Оставяме соса да възври, свалете го от огъня, сложете 2–3 добре разбити яйца и на върха на ножа амонячна сода.

7. Залейте спанака.

8 Печете до готовност.

 

Приятен апетит!