Коледни курабийки - едно страхотно изкушение

icon
Sofialive.bg
Източник: wal_172619 / Pixabay

Необходими продукти:

бяло брашно - 1 ч.ч.

бадемово брашно - 1 ч.ч.

яйце - 1 бр.

захар - 1/2 ч.ч.

ванилия - 1 бр.

бакпулвер - 1пакетче


сол - щипка

масло - 100 г

масло - 12 с.л. за намазване на готовите курабии

крема сирене - 1 пакетче от 125 г Филаделфия

портокалова кора - 1 ч.л.

ядки - 1/2 ч.ч. натрошени бадеми, лешници, кашу

червена боровинка

стафиди

кайсии - 1/2 ч.ч.

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1.Най-напред си пресяваме брашното.

2.Към него прибавяме бакпулвера, щипка сол и разбъркваме добре.

3.След това си добавяме всички останали продукти, а това са яйцето, маслото и крема сиренето.

4.Добре размесваме всичко, като накрая добавяме сушените плодове и ядките.

5.При омесването се получава меко и лепкаво щолен тесто.

6.Ако тестото е прекалено меко, го поставяме за малко в хладилника.

7.Започваме да си оформяме топчета, като си намокряме ръцете с вода.

8.В тавичка върху хартия за печене ги нареждаме на разстояние едно от друго.

9.Поставя се във фурната и печем на 190 °C, докато почнаха да стават златисти.

10.След като са готови, вадим и веднага намазваме с другото масло и отново поставяме за 3 минути във фурната.

11.Вадим щолен-курабиите и ги оставяме да изстинат.

 

Приятен апетит!