Необходими продукти:
макарони - 300 г (къси)
кашкавал - 250 г
гауда - 100 г (зряла, ароматна)
сметана - 300 мл (готварска)
прясно мляко - 200 мл
вода - 550 мл
краве масло - 50 г
зехтин - 1 с.л.
горчица - 35 г (на зрънца, в стар стил)
брашно - 50 г
хляб - 70 г Сух
черен пипер - 1/2 ч.л. фино смлян
индийско орехче - 1/2 ч.л. фино смляно
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Пуснете сухия хляб да се смели в блендер до ситни трохички.
Настържете кашкавала в купа и объркайте с 20 грама от домашната галета.
В друг съд настържете сиренето гауда и смесете с останалите 50 г от смления сух хляб.
В дълбок тиган или касеролка загрейте зехтина и маслото.
Сипете брашното и бъркайте, докато леко се запържи, след това бавно налейте млякото при непрестанно разбиване.
След като брашното ви се е разтворило перфектно, сипете сметаната, водата, сол на вкус, черен пипер и индийско орехче.
Разбъркайте добре и добавете макароните.
Варете 10- 12 минути на умерен огън, след това добавете кашкавала и горчицата.
Разбъркайте.
През това време включете фурната да загрее до 200 °C.
Прехвърлете пастата и соса в тавичка и поръсете с гаудата, смесена с хрупкавия хляб.
Пъхнете макароните със сирена във фурната и печете до златист загар на коричката (около 10-15 минути).
Още любопитни и полезни статии:
- Ето как се пише: риванол или реванол
- Супер смешен виц за днес, 20 май, 2024 г.: Влюбена двойка
- Супер смешен виц за днес, 19 май, 2024 г.: Как се прибра снощи?
- Супер смешен виц за днес, 18 май, 2024 г.: Една блондинка
- Ето как се пише: самочувствие или самочуствие
- Супер смешен виц за днес, 17 май, 2024 г.: Гладна ли си?
- Ето как се пише: съвсем или савсем
- Супер смешен виц за днес, 16 май, 2024 г.: След като на изпита
- Ето как се пише: растеж, разтеж или разстеж
- Супер смешен виц за днес, 15 май, 2024 г.: Професорът пита
Коментари