Най-вкусният винен кебаб

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

свиснко месо - 500 г

доматен сок - 300 мл

червено сухо - 100 мл вино

сол - 1 с.л.

черен пипер - 1 ч.л.

червен пипер - 2 с.л.


брашно - 1 с.л.

дафинови листа - 3 бр.

зърна бахар - 3 бр.

краве масло - 20 г

моркови - 1 бр.

лук - 1 глава

чесън - 3 скилидки

 

Начин на приготвяне:

Запържваме лука в малко мазнина.

Когато омекне, към него прибавяме и свинското месо, нарязано на кубчета.

След запържването му овкусяваме със сол и черен пипер.

Слагаме капак и оставяме да ври на бавен огън за половин до един час.

През това време си нарязваме моркова и чесъна.

Тях също прибавяме към месото и задушаваме за последни 20 минути.

Добавяме червения пипер, бахара, дафиновия лист и разбъркваме.

На края изсипваме и брашното. Заливаме със червеното вино.

Доовкусяваме сочния винен кебап с чубрицата и доматеното пюре.

Слагаме капака и варим за още 30 минути.

За допълнителен вкус в края добавяме меко масло и разбъркваме.

Сервираме любимия винене кебап с картофено пюре.