Необходими продукти:
патладжани - 1.100 кг
яйца - 5 бр.
растително масло - 150 мл
брашно - 50 г
галета - 50 г
кашкавал - 100 г
домати - 200 г
магданоз - 1/2 връзка
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват и се почистват от дръжките.
Нарязват се на филийки по дължина и се посоляват.
Оставят се да престоят 20 минути.
Отцеждат се и се полуизпържват в мазнина.
Панират се в разбитите яйца, в брашното и галетата и отново в яйцата и се пържат до златисто панираните патладжани.
Подреждат се в тавичка.
Върху всеки патладжан се слага кръгче от доматите, поръсва се с настъргания кашкавал и се запичат 5 минути във фурна.
Още от Живот и здраве:
- 5 чести грешки при използване на слънцезащитен крем (и как да ги избегнем)
- Защо е важно да приемате колаген
- Ето как се пише: ваучер или ваучър
- Супер смешен виц за днес, 11 юли, 2024 г.: На кастинг
- Ето как се пише: братовчед или братовчет
- Супер смешен виц за днес, 10 юли, 2024 г.: Приятелки
- Ето как се пише: акаунт или ъкаунт
- Супер смешен виц за днес, 9 юли, 2024 г.: Един заек
- Ето как се пише: оттенък или отенък
- Супер смешен виц за днес, 8 юли, 2024 г.: Дядо Санде е болен
Коментари