Шницели от патладжан на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

патладжани - 1.100 кг

яйца - 5 бр.

растително масло - 150 мл

брашно - 50 г

галета - 50 г

кашкавал - 100 г


домати - 200 г

магданоз - 1/2 връзка

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват и се почистват от дръжките.

Нарязват се на филийки по дължина и се посоляват.

Оставят се да престоят 20 минути.

Отцеждат се и се полуизпържват в мазнина.

Панират се в разбитите яйца, в брашното и галетата и отново в яйцата и се пържат до златисто панираните патладжани.

Подреждат се в тавичка.

Върху всеки патладжан се слага кръгче от доматите, поръсва се с настъргания кашкавал и се запичат 5 минути във фурна.