Скумрия в доматен сос на тиган

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

скумрия - 2 бр.

лук - 3 глави

олио - 4 - 5 с.л.

домати - консерва 1 буркан (400 г)

сол - на вкус

черен пипер


дафинов лист - 2 бр.

чесън - 3 бр. скилидки

захар - 2 - 3 щипки

риган

магданоз

лимон

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете скумрията от вътрешностите, измийте я и я нарежете на парчета.

2. Поръсете със сол, черен пипер и оставете в чиния.

3. Почистете лук и чесън, лука нарежете на парчета може и на полумесеци.

4. В тиган загрейте олио, запържете лук с щипка сол, да омекне.

5. Консерва домати пасирайте и сложете в тигана.

6. Добавете дафинов лист, сол, захар, скилидки чесън.

7. Прехвърлете в тава 26 см, отгоре наредете парчета апетитна скумрия, поръсете риган.

8. Печете скумрията в доматен сос в загрята фурна 180°C до готовност около 30-35 минути и готово.

9. Скумрията с доматен сос и лук на фурна се сервира поръсена с магданоз и лимон.

 

Приятен апетит!