Слепени меденки по рецепта на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

ЗА ТЕСТОТО

брашно - 2 ч.ч.

яйца - 1 бр.

захар - 1 /2 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч.

мед - 2.5 с.л.


сода бикарбонат - 1 ч.л.

оцет - 1/2 с.л.

ванилия - 1 бр.

ЗА СЛЕПВАНЕ

сладко - по желание

ЗА ОВАЛВАНЕТО

кокосови стърготини

 

Начин на приготвяне:

  1. С продуктите, описани по-горе, си оформяме тестото за меденките.
  2. Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили.
  3. Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета.
  4. Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка.
  5. Поставяме във фурната на 180 градуса за 10-12 минути.
  6. След като са изпечени, ги оставяме на страна да изстинат.
  7. Слепваме две по две, със избраното от вас сладко, като оставяме да излезе по малко от него между двете слепени меденки.
  8. Овалваме всяка слепена меденка в кокосови стърготини.
  9. Подреждаме в чиния и поднасяме.