Свинско със зеленчуци на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: matekitchen.com

Необходими продукти:

свинско месо - 400 г плешка или др.

лук - 2 глави

моркови - 1 бр.

чушки - 2 бр. червени

домати - 1 ч.ч. от консерва

картофи - 500 г


копър - 1 ч.л. пресен

чубрица - 1/2 ч.л.

черен пипер - 1 щипка

червен пипер - 1 ч.л.

олио - 50 мл

сол

 

Начин на приготвяне:

Свинската плешка нарежете на кубчета, измийте и сварете за 20-30 минути в подсолена вода, след което отцедете останалия бульон в купа.

Прибавете олиото и нарязаните на дребно лук, чушка и морков.

Запържете около 5-6 минути, прибавете червения пипер и останалите подправки.

Изсипете месото и зеленчуците в подходяща тава, прибавете предварително обелени и нарязани картофи, долейте една чаша вода от отцедения бульон на месото прибавете доматите и разбъркайте в тавата.

Долейте още 1-2 чаши вода /да покрие картофите/, запечете свинското с картофи в загрята фурна за около 40 мин. до готовност на картофите.