Уникална боб яхнийка със свинско по рецепта на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

лук - 1 едра глава

моркови - 1 едър

червени чушки - 1 бр.

люти чушки - червени колкото ви е кеф

свински врат - 400 г

джоджен


чубрица

сол,

червен пипер

брашно - 1 с.л.

боб - 1 буркан

 

Начин на приготвяне:

1. Свинския бут режем на едри парчета и запържваме на силен огън в тенджерата до коричка и отделяме.

2. Правим си запръжката и добавяме супена лъжица брашно, след което прибавяме боба и свинското отново, доливаме вода.

3. Подправяме боб яхнията със сол, малко чубрица и щедра щипка джоджен и довършваме.

 

Приятен апетит!