EGT - българската компания за софтуер в ерата на мобилните игри

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

В днешно време сме сигурни, че голяма част от ежедневието ни се изпълнява от някаква технология. Най-вероятно четете този текст именно от мобилното си устройство. Ако говорим за забавление, то тези устройства не само ни предлагат достъп до една нова и добре развита вселена, но и ни позволяват да открием онлайн платформите, които много напомнят за Лас Вегас и Монако. Говорим за все по-популярния iGaming сектор, който не само се радва на сериозни успехи, но възходът ще продължи поне в близките десет години.

Мнозина може би се изненадват от заглавието, но нека не забравяме, че страната ни е технологичен хъб и привлича не само големи компании от чужбина, но и позволява създаването на родни брандове, като именно те са достигнали една особена висота. Възможно е да сте чували за компанията Euro Game Technology, която се намира на територията на София, но по площ може спокойно да задмине някои държави-джуджета като Ватикана.

Стартът ѝ започва през 2002 г. и днес спокойно можем да говорим в лидер при създаването на най-различни игри за различните онлайн казина. Какво обаче се постига за толкова време? Нека започнем с факта, че EGT оперира на всички континенти на света, където се предлагат такива платформи за забавление. Като международен бранд, тук откриваме заети около 2100 експерта, които се стремят да направят забавлението колкото се може по-добро и достъпно, при това за всичко от мобилни устройства до компютър.

 По-запознатите може да са чували заглавия като 100 Super Hot или 40 Lucky Kings, като всички те разполагат и с демо версия в предоставеното Ефбет приложение и позволяват да се забавляваме с виртуална валута, без да правим каквито и да било рискове. С годините на усърдна работа и изпълняването на някои от най-стриктните изисквания, EGT не може да пропусне и факта, че често получава и признание. През 2019 г. попада в класацията на "Топ 300 бизнес лидери 2019", като при такава зловеща конкуренция ще открием, че компанията се позиционира на 7-мо място.

Приходите от въпросната година са приблизително 212 милиона лева, а това е повече от впечатляващо. Именно в този период се наблюдава и значителното разширяване, студиото получи приза "True Leader" и същият определено може да стои добре в секцията с награди, като това не е единствената, както се досещаме. През годините ще видим и други постижения, но това със сигурност е едно от много важните такива. Най-важното е, че това е бранд, който не само дава перфектни решения, но и ги интегрира за редица мобилни устройства, гарантирайки безпроблемна работа.

Миналата година е получават две златни позиции, при това с оценката на Швейцарската рейтингова асоциация - може би една от най-безкомпромисните асоциации в това отношение. Лесно можем да разпознаем някои от създадените вече предложения - те носят логото на EGT и обикновено поддържат основния модел - запазването на симплистика, красива графика, логични правила и символи, както и добре подбрани теми. Най-важното е, че самият бранд не само може да се похвали с награди, но също така е извоювал реноме, което го поставя като един от правилните избори, когато говорим за създаването на онлайн игри, фактите и партньорствата го доказват.