Пиесата „Духовен бульон с картофи“ на 7-ми април в "Нов театър НДК"

icon
Sofialive.bg
Източник: Духовен бульон с картофи

Пиесата „Духовен бульон с картофи“ е съвременна сатира, осмиваща духовния разпад на обществото, показвайки истинското лице на бюрокрацията.

Тя ще бъде изиграна на 7-ми април от 19:30ч. в "Нов театър - НДК" в град София.

Актьорите, които участват в тази комедия са: Галин Найденов, Атанас Михайлов, Бориса Сарафова и Йонко Димитров. Авторът на пиесата е Дензъл Ребеловски, а режисьорът е Ивайло Спасов.

Действието на пиесата се развива около привидно обикновеното събитие – издаване на разрешително за изкопаване на кладенец. Но влизайки в Басейнова дирекция, главният герой, Явор Буков, се впуска в истинско приключение, включващо смазването му с бюрократщина, мнимата му смърт, сблъскването му със силите на реда под формата на полицай, дегизиран като погребален агент, среща със сириец, откраднал такси, опитващ се да имигрира в Западна Европа.

 

 


 

Но под привидния повърхностен пласт на обикновеното събитие се крие многопластовият заряд на пиесата – всеки от героите е представителна извадка на част от обществото и носи в себе си положителните и отрицателните ѝ черти.

Преплитането на животите на героите и на характерите им е сблъсъкът, който поражда много смях, малко тъга и не оставя никого безразличен. Човекът пред гишето и служителят зад гишето – вечната битка между доброто и злото, между светлината и мрака, между мислещия и картофа. Обречена ли е битката? Възможна ли е победата?

 

 

 

Билети може да закупите ТУК.