Предстоящи събития в НДК

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

/26 ноември – вторник/

Концерт на виртуозния ни цигулар – Васко Василев ви очаква на 26 ноември от 20:00 часа в зала 1 на НДК.

Второто издание от серията дискусии ЖЕНИ. ТЕХНОЛОГИИ. ВРЕМЕ отдава дължимото на юбилея от демократичните промени у нас с разговор под мотото „30 години. Женският прочит на прехода“. Форумът ще се състои на 26 ноември от 10:00 часа в Литературен клуб „Перото” и се организира от сп. „Жената днес“.

На 26 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще пеем заедно и ще се насладим носталгично на българската музика от 90-те години, изпълнена от децата на новото време, които не са били родени тогава с концерта „Любими песни от 90-те“.

На 26 ноември /вторник/ от 16:00 часа, седмица преди #ЩедриятВторник (#GivingTuesday), фондация BCause ви кани на Форум #ЩедриятВторник в Клуб 1 на НДК с тема „Лично за дарителството в училище“.

Във вторник от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл“ ви очаква филмът на режисьора Клод Льолуш – „Най-хубавите години от един живот“. От 20:30 часа ще можете да се насладите на най-новата лента на Педро Алмодовар – „Болка и величие“.

/27 ноември – сряда/


След изключително успешната си американска премиера в емблематичната зала Карнеги хол в Ню Йорк и безбройните препълнени Арени в Европа, HAVASI прави своя изключителен български дебют на 27 ноември от 20:00 часа в зала 1. Пианистът, пред чиято музика никой не остава безразличен, ще се представи в София с последното си бляскаво концертно шоу – HAVASI Symphonic.

Асен Блатечки и Койна Русева се впускат в огромно предизвикателство, а именно да си партнират в „Чайка“ на Чехов. Под режисурата на проф. Иван Добчев спектакълът ще бъде представен на 27 ноември от 18:30 ч. на сцената на Театър Азарян в НДК.

Книгата „Писма до Лазар“ с автор Владислав Христов ще бъде представена на 27 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

Филмът „Кресчендо“, който е част от програмата на Киномания ще можете да гледате на 27 ноември от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Киномания ще покаже българския филм „Котка в стената” на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова. Награждаван и номиниран многократно на едни от най-престижните кинофестивали, филмът ще има своята софийска премиера в рамките на Киномания. Прожекцията ще бъде на 27 ноември от 20:30 ч. в кино „Люмиер Лидл”.

/28 ноември – четвъртък/

Искра Радева представя гала концерта „Златните гласове на България – 28 ноември, 19:00 часа, зала 1. На сцената ще видите Васил Найденов, Марги Хранова, Тони Димитрова, Графа, Глория, Миро, Янка Рупкина, Стефан Илчев, Трио Уникалните гласове, Деница Караславова и много други.

На 28 ноември от 11:00 часа в зала 7 ще бъде представена книгата на проф. Харолд Харман „Загадката на Дунавската цивилизация“.

СБХ секция Карикатура организира художниците карикатуристи да сътворят картини през собственият си поглед за феномена БРЕКЗИТ. Изложбата „БРЕКЗИТ форевър” ще бъде открита в Артгалерия НДК на 28 ноември от 18:00 часа. Всички посетители могат да разгледат творбите всеки ден от 29 ноември до 10 декември между 11:00 и 18:00 ч.

Книгата на Иван Иванов – „Наричайте ме Мечтател“ ще бъде представена на 28 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

Филмът „Грехът на Микеланджело“ на режисьора Андрей Кончаловски ще можете да гледате на 28 ноември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

/29 ноември – петък/

На 29 ноември от 20:00 часа в зала 1 на НДК българската публика ще аплодира световните певчески величия, превъплъщавали се в ролите на крале, първосвещеници, духовни водачи. Съзвездие от най-представителните имена, известни по целия свят със своите басови гласове ще се събере в София, за да отпразнува 90-годишния юбилей на българския бас Николай Гяуров.

В дните 29-30 ноември в зала 6 на НДК ще се проведе десетата научна конференция на Българска сърдечна и съдова асоциация.

Изискани вкусове, редки и екзотични напитки, вкусотии и жива музика очакват посетителите на седмото издание на Rakia & Spirits Fest- Sofia 2019, който започва от 29 ноември и ще продължи до 30 ноември в зала 7 на НДК.

На 29 и 30 ноември зали 8 и 9 ще посрещнат Националния конгрес по хепатология.

Спектакълът „SIX LOVE SONGS“ на хореографката Жана Пенчева гледаме на 29 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. „SIX LOVE SONGS“ е хореографски концерт, резултат от сътрудничеството между музика и танц, провокирано от идеята, как може да се визуализира провалената любов.

Книгата „В храма на медитацията – как е на практика“ ще бъде представена на 29 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

Travel Expo – изложение за туристически услуги и продукти с ексклузивни оферти и намаления за посетители ви очаква в дните 29 и 30 ноември в НДК.

Златната лента с множество номинации и награди „Бъч Касиди и Сънданс Кид“ ще можете да гледате на 29 ноември от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

/30 ноември – събота/

На 30 ноември от 20:00 часа един от най-емблематичните гласове на българската музика – Орлин Горанов, ще завладее сцената на НДК заедно с фънк формацията Акага. В зала 1 ще чуем най-популярните песни на любимеца на няколко поколения, поднесени по един различен, модерен и смел начин. Големият концерт-спектакъл „Споделено“ ще представи и изключителните певици от Трио Тринити, щрайх квартета Destiny Quartet и още редица интересни гост музиканти.

Боян Арсов гледаме в постановката „Животът е сън“ на 30 ноември от 18:00 часа в Театър Азарян. Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?

Динамичен, примамлив, сияен, но понякога сякаш блещукащ из сенките – няма как да обърнете гръб на многобройните слоеве и дълбоките емоционални простори в „Audiobook“, дебютният солов албум на Desy, промоцията на който ще се състои на 30 ноември от 21:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Цели четири филма от програмата на Киномания ви очакват на 30 ноември в кино „Люмиер Лидл“ – 15:00 часа – „Мирай, малката ми сестра“; 17:00 часа – „Арета Франклин: Amazing Grace“; 18:45 – „Физика на тъгата“ (версия на френски език) и от 19:30 часа – „Аз, Графинята“.