Баба ми разкри рецептата за най-вкусните локумки

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

мас - свинска, 2 ч.ч.

бяло вино - 1 ч.ч.

брашно - за омесване на меко тесто

ванилия - 2 - 3 бр.

пудра захар - 1 пакетче

сода - 1 к.л.


 

Начин на приготвяне:

1.Прави се кладенче от брашното и в него се слагат маста (която трябва да е на каша), виното и содата. Замесва се меко тесто и след това се точи.

2.Като се разточи се реже на дълго и в края се слага малко парченце локум завива се на пуричка и се реди в тава.

3.Изпичат се до готовност.

4.През това време в друг съд се изсипва пудрата захар като в нея се добавят ванилиите и хубаво се смесват.

5.Готовите локумки се въргалят във пудрата захар и се редят в подходящ съд, отгоре може да се поръсят допълнително.

 

Приятен апетит!