Бобена супа с наденица

icon
Sofialive.bg
Източник: https://www.supichka.com

Необходими продукти:

бял боб - 400 г

дафинов лист

пушен бекон - 200 г

пушен бут - 200 г

вурстчета - 4 бр.

доматено пюре - 40 г


моркови - 1 бр.

лук - 1 глава

целина - 150 г

мащерка - няколко стръка

чесън - 3 скилидки

бяло вино - 200 мл

 

Начин на приготвяне:

Сваряваме боба с дафинов лист до почти пълна готовност.

След това го прецеждаме.

Моркова и целината нарязваме на кубчета и ги запържваме в загрятата мазнина.

Към тях прибавяме, лука и чесъна - ситно нарязани.

Вурстчетата нарязваме на едри парчета, както и пушения бекон.

Запържваме ги със зеленчуците.

Прибавяме доматеното пюре и гасим с бялото вино.

Заливаме с вода, връщаме боба и прибавяме нарязания на кубчета опушен бут.

Добавяме мащерката и варим за 20 минути на ниска температура.

Цялата бобена супа вкарваме във загрята фурна на 180 градуса и печем за 40 минути.