Необходими продукти:
пилешки бутчета - 500 г (без кости и кожа)
зехтин - 2 с.л.
пушен червен пипер - 1/2 с.л.
смлян кориандър - 1 ч.л.
смлян кимион - 1 ч.л.
чесън на прах - 1 ч.л.
сол
черен пипер - 1/2 ч.л.
лайм - сок и кора от 1 бр.
Начин на приготвяне:
Смесете в купа зехтин, пушен червен пипер, смлян кориандър, смлян кимион, чесън на прах, сол на вкус, черен пипер, сок и кората от един лайм.
Разбъркайте до получаване на гъста каша.
Поставете пилешките бутчета в съд, купа или голяма найлонова торбичка, изсипете маринатата отгоре и разбъркайте, за да се покрие равномерно всяко парче пилешко.
Сложете месото в хладилник за поне два часа.
Сложете маринованите бутчета в керамичния съд на уред за бавно готвене, похлупете, включете на първа степен за четири часа.
Ако нямате уред за бавно готвене, сложете месото в тавичка с малко вода и покрийте с алуминиево фолио. Гответе във фурната на 150 градуса за четири часа.
Извадете готовото пилешко, сложете го върху дъска за рязане и оставете да почине за пет минути, след което накъсайте с две вилици.
Още любопитни и полезни статии:
- Ето как се пише: риванол или реванол
- Супер смешен виц за днес, 20 май, 2024 г.: Влюбена двойка
- Супер смешен виц за днес, 19 май, 2024 г.: Как се прибра снощи?
- Супер смешен виц за днес, 18 май, 2024 г.: Една блондинка
- Ето как се пише: самочувствие или самочуствие
- Супер смешен виц за днес, 17 май, 2024 г.: Гладна ли си?
- Ето как се пише: съвсем или савсем
- Супер смешен виц за днес, 16 май, 2024 г.: След като на изпита
- Ето как се пише: растеж, разтеж или разстеж
- Супер смешен виц за днес, 15 май, 2024 г.: Професорът пита
Коментари