Индийците разкриха тайната си за вечна младост: 7 прости правила

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

В днешно време има много начини да се грижите за красотата и здравето си, но индийците се опитват да намерят най-разумния вариант, чрез който да преодолеят проблемите с храносмилането, тъй като те могат да доведат до много различни проблеми, включително кожни такива и бързо стареене.

Затова днес събрахме 7 съвета от индийците, които могат да ви помогнат да останете млади по-дълго и да поддържате здравето си в по-добро състояние. 

1. Избягвайте приема на твърде много вода непосредствено след хранене

Индийците препоръчват да не пиете вода точно преди и веднага след хранене. Когато пиете вода точно преди хранене, може да разредите стомашните си сокове, които са отговорни за храносмилането. А ако пиете вода точно след хранене, това може да повлияе директно на храната в стомаха и ако храносмилането не е добро, това може да доведе до влошаване на кожата и дори до затлъстяване. Специалистите препоръчват да не се консумира вода 30 минути преди и след хранене.

2. 5-те вкуса, които трябва да включите във вашата диета

Индийците препоръчват добре балансирана диета, състояща се от всичките 6 вкуса, включително сладко, солено, кисело, горчиво и пикантно. Те ще подобрят имунитета ви.

3. Консумирайте лъжица масло всеки ден


Причината за алергиите са токсините. Индийците предлагат да се консумира лъжица масло всеки ден, което да неутрализира повечето токсини. Това ще доведе до перфектна и гладка кожа и жизненост на цялото тяло.

4. Консумирайте джинджифил, кимион и черен пипер за борба с алергиите

Тези подправки подобряват храносмилането. Освен това те помагат за премахване на алергиите, като подобряват имунната ви система. Можете да добавите джинджифил към чая си и да го пиете всеки ден, за да подпомогнете ефекта.

5. Избягвайте студена храна

Индийските лекари препоръчват да се избягват студени или преработени храни. Те са много по-трудни за смилане и могат да доведат до образуване на токсини.

6. Избягвайте приема на извара през нощта

На хора с повишена киселинност, киселинен рефлукс или лошо храносмилане се препоръчва да избягват кисело мляко или извара през нощта. Причината е, че това може да причини запек точно преди лягане. Няма никакъв проблем да го консумирате през деня.

7. Събудете се 2 часа преди изгрев слънце

Според индийските лекари най-лесният начин да водите здравословен начин на живот е да създадете правилен дневен режим. Той включва събуждане 2 часа преди изгрев слънце. Освен това трябва да закусвате, обядвате и вечеряте на време, както и да си лягате преди полунощ.