Ако нямате време за душ, тези трикове ще ви спасят

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Всички знаем какво е да си толкова зает, че да нямаш време дори да закусиш , камо ли да скочиш под душа. Ужасно е, защото се чувстваш мръсен и все едно всички знаят, че не си се къпал. Но се оказва, че може да има бързо решение за този проблем. Мазната коса и тази миризма на пот могат да изчезнат дори без да се налага да преминавате през онзи сутрешен ритуал, който наричаме душ.

1. Пръскане с ябълков оцет

Смесете чаша вода с 2 супени лъжици ябълков оцет и го напръскайте върху косата или кожата си. Ябълковият оцет може да помогне за възстановяване на pH на кожата ви и за постигане на сияйност на косата, дори ако не сте я измили през този ден. Не се притеснявайте твърде много, че миришете на оцет. Миризмата ще изчезне, след като косата ви изсъхне.

2. Вода, смесена с омекотител за дрехи

За да ухаят дрехите ви приятно и свежо през деня, дори и да не сте имали възможност да вземете душ сутринта, винаги можете да напръскате малко вода и омекотител на тях преди да ги облечете. Този се използва и върху мебели за премахване на лошите миризми и поддържане на приятно усещане за свежест. 

3. Оризова хартия

Оризовата хартия може да помогне, ако нямате време да измиете лицето си сутрин. Колкото и малко вероятно да изглежда, оризовата хартия ще ви попречи да имате мазен вид на кожата. Въпреки че този метод не е заместител на почистването със сапун и вода, той може да намали отворените пори. Този трик е доста прост: просто поставете малко оризова хартия на лицето, шията и деколтето си, за да абсорбирате излишната мазнина от кожата си и да придадете на лицето си жизнен вид.


4. Поръсете малко количество талк на прах

Ако освен че не сте взели ежедневния си душ, ви е свършил и дезодорантът, не се паникьосвайте. Талкът може да се окаже най-добрият ви помощник днес. Поръсете малко от него върху подмишниците, краката и частите от тялото, които се потят най-много. Талкът на прах ще ви помогне да премахнете лошите миризми, както и да запази тези части от тялото ви сухи. 

5. Мокри кърпи

На пазара има продукти за еднократна употреба, специално предназначени за случаи като липса на време за душ. Винаги се уверете, че използвате различна кърпичка, когато почиствате лицето си, друга за интимните си части и различна, или колкото ви трябват, за останалата част от тялото. 

6. Лосиони и парфюми

Най-често използваният метод, когато не сте се къпали, да е да напръскате малко парфюм или да използвате ароматизирани кремове, за да маскирате неприятните миризми и да се чувствате свежи, независимо от всичко. Но това, което малко хора знаят е, че има някои ключови зони, в които можете да напръскате парфюма, за да направите аромата му по-дълготраен през целия ден. Тези области на тялото са частите на тялото, на които е по-вероятно да усетите пулса си: китките, задната част на коленете, вътрешната част на лактите, тила и долната част на гърба.

7. Сух шампоан

За да сте сигурни, че косата ви няма да изглежда прекалено мазна, винаги можете да използвате малко сух шампоан, преди да излезете от вкъщи. Ако планирате да не се къпете сутрин по някаква причина, може да помислите да го нанесете предишната вечер. Започнете с разплитане на косата, разделяне на зони и напръскване на сухия шампоан в корените на косата. Оставете да подейства за 10 минути, след което изтръскайте остатъците и нарешете, както обикновено.

8. Етерични масла

Наличието на бактерии може да бъде една от причините за неприятната миризма в тялото ни. Етеричните масла с аромати като мента, портокал или лимон, между другото, имат антибактериални свойства, които могат да помогнат в борбата с лошите миризми, в допълнение към това, че ви дават свеж и приятен аромат. Можете да нанесете малко от тях върху зоните, където се потите най-много, за да се чувствате по-чисти през деня.