Ракриха защо корейките остаряват по-бавно от европейките - бързи трикове

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Тайната на блестящата и вечно млада кожа на корейските жени отдавна очарова жените по целия свят. И въпреки че пазарът днес е пълен с различни козметични продукти против остаряване, някои от корейските тайни за красота все още остават неизвестни.

Затова ние се опитахме да разберем особеностите на корейската грижа за кожата. Както се оказва, зад идеално чистата и гладка кожа на корейките се крият няколко необичайни правила и трикове, които те ежедневно правят.

 

1. Оризови маски

Светлата кожа от далечни времена е признак за принадлежност към висшата класа за корейските жени, защото тези от по-ниските класи трябвало да работят не открито. С течение на времето кожата на тези жени придобивала тен, от който се опитват да се отърват по всички възможни начини. Може би затова в Корея са изобретили маска, състояща се от ориз и масло, която се нанася не само върху лицето, но и върху цялото тяло.

2. Те използват хидрофилно масло вместо мицеларна вода за почистване на лицето

Почистващите масла получават името си с причина: с тяхна помощ можете да премахнете замърсяванията, от които дори мицеларната вода не може да се отърве. Има обаче едно правило, което трябва да следвате, за да получите желания резултат. Трябва да използвате това масло 2-3 пъти седмично.


3. Те поставят продуктите за красота в хладилника, преди да ги използват

За да предотвратят появата на бръчки и да охладят кожата, корейките поставят маските и кремовете за известно време в хладилника. Освен това, когато използват продукт за грижа за кожата, те се опитват да не го втриват, а по-скоро да го нанасят върху кожата с леко потупване.

4. Измиват се с оризова вода

Понякога необичайните продукти помагат повече за поддържане на красотата, отколкото тези, които са масово предлагани в козметичните магазини. Изобретателните корейски жени измислили начин да използват водата, останала след варенето на ориз, за ​​козметични цели. Смята се, че измиването с оризова вода подмладява и матира кожата, както и повишава нейната устойчивост на слънчевите лъчи и други вредни въздействия от околната среда.

5. Те използват козметични продукти, съдържащи муцин от охлюви

Муцинът или слузта от охлюв е важна съставка за запазване на младостта на корейските жени. Подобрява тена, бори се с пигментацията и повишава нивата на колаген. Продуктите на базата на муцин също са добри овлажнители, а техните възстановяващи свойства са известни дори извън Корея.

6. Те слагат масло върху кожата си преди да се гримират

Корейките намериха решение и на проблема със сухата кожа. Вместо да харчат пари за скъпи професионални продукти, те просто добавят капка от любимото си масло или серум за лице преди да се гримират като основа.

7. Винаги носят със себе си слънцезащитен крем и бутилка с вода

Важна вещ в чантата на всяка съвременна корейска жена е слънцезащитният крем. Те започват да използват продукта още в детството, добавяйки вода към обичайната си грижа за кожата малко по-късно. И ако слънцезащитният крем помага да се запази кожата бяла, то водата я овлажнява и помага да се запази свежестта на грима.

8. Всеки ден правят масаж на лицето

Масажът е важен инструмент за поддържане на кожата по-млада за по-дълго време. Един от най-лесните начини е да изтриете грима от лицето с кърпа, потопена в гореща вода. Кръговите движения помагат за поддържане на еластичността на кожата.

9. Те използват системата 424

Азиатките използват лесен трик, който ги превръща в истински красавици. Жените измиват лицето си за 10 минути по системата 424, която замества цял набор от ежедневните ни процедури в банята. През първите 4 минути премахват остатъците от грим с масло, измиват лицето си с пяна за 2 минути и измиват обилно лицето и шията си за още 4 минути.

Препоръчително е също да използвате овлажняващ тоник или тоник за лице, за да увеличите ефективността на този трик. Тук има и малко условие: тоникът трябва да се нанесе не по-късно от 4 секунди след вземане на душа.