Яйца в див лук

icon
Sofialive.bg
Източник: Pixabay.com

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

сол - щипка

див лук - за сервиране (по желание)

 

Начин на приготвяне:

  1. Задължително извадете яйцата от хладилника за поне 1 час.
  2. Разделете белтъците от жълтъците, като оставите жълтъците в черупките.
  3. Загрейте фурната на 180°.
  4. С миксер разбийте белтъците на сняг, като разбивате на ниска скорост (например 2).
  5. С помощта на една лъжица разпределете белтъка на купчинка (трябва да ги разпределите на толкова купчинки, колкото яйца сте изхабили) и направете малки дупки по средата им за жълтъците, които ще сложим по-късно.
  6. Сложете белтъците да се пекат само за 5 мин.
  7. След като ги извадите, добавете и жълтъците в дупката.
  8. Сложете ги заедно за още 5 мин във фурната.
  9. Посолете и сервирайте с див лук (по желание).