Млечна баница от тефтерчето на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: supichka.com

Необходими продукти:

домашна юфка - 150 г моята е на Крина

захар - 6 с.л

прясно мляко - 700 мл

яйца - 3 бр.

ванилия

масло - 30 г


сол - щипка

 

Начин на приготвяне:

Първо, намазах обилно с масло тавичка с диаметър около 26 см.

Изсипах юфката, отгоре я залях с разтопено масло, разбърках леко и запекох за кратко на умерена фурна, съвсем мъничко - да придобие златист цвят.

През това време загрях млякото и разтворих в него захарта.

Дръпнах от котлона и прибавих 3 яйца, разбити с пакетче ванилова захар и щипка сол.

Отделих от тази смес 2/3 чаша и останалото количество изсипах върху юфката.

Пекох до стягане на крема около десет минути на 180 °C, но трябва да наблюдавате. 

Изключих и на този етап залях сладката баница с отделената смес. По този начин става изключително сочна, а яйцата в млечната смес се сготвят от температурата на баницата, аз я оставям във фурната за още 5 минути!