Това е най-вкусният качамак, който някога сте опитвали

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

вода - 1200 мл

царевично брашно - 400 г

олио - 1 с.л.

сол - 1 равна с.л.

масло - 100 г

сирене - по желание


 

Начин на приготвяне:

1. Сложете водата да заври и към нея прибавете олиото и солта.

2. След това изсипете царевичното брашно.

3. Направете дупка в средата на купчината брашно с дървена точилка или качамилка - по-къса и по-дебела пръчка от точилката.

4. Варете така около двайсет минути.

5.Бъркайте енергично, докато брашното започне да се оформя на качамак и да се отделя от стените на съда.

6. Разтопете маслото и една част от него изсипете отдолу в купичките за сервиране.

7. Сложете готовия качамак бакардан.

8. Другата част масло сложете върху качамака.

9. По желание добавете сирене.

 

Приятен апетит!