Учени разкриха как можем да отслабваме без да полагаме почти никакви усилия

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Отслабването в никакъв случай не е лесна задача, но може да бъде много по-лесна и приятна, ако е съпроводено извършването на някои лесни промени в начина ни на живот.

Ето някои съвети и трикове, които могат да ви помогнат да разделите целта си на лесно изпълними стъпки.

1. Мийте зъбите си преди хранене

Правилното миене на зъбите не само кара дъха ви да мирише добре, но също така може да ви помогне да отслабнете по-бързо. Четкането за две минути три пъти на ден може да ви помогне да изгорите приблизително 5500 калории и да загубите около 1,5 килограма годишно, без дори да го забележите. И ако обичате да похапвате вечер, миенето на зъбите след хранене може да ви попречи да посегнете към друга бисквитка, защото е малко вероятно да искате отново да миете зъбите си и да ги почиствате с конец.

2. Никога не излизайте от вкъщи без бутилка вода

Хидратацията е изключително важно за вашата красота, здраве и цялостно благополучие. Освен че запазва кожата ви без бръчки за по-дълго време, пиенето на достатъчно вода може да осигури усещане за ситост и да укроти глада. Пиенето на студена вода също ви помага да изгорите повече калории, защото тялото ви се нуждае от повече енергия, за да загрее водата за храносмилане. За да сте сигурни, че пиете достатъчно вода през целия ден, вземете със себе си пътна бутилка ледена вода, където и да отидете.

3. Лимонова кора във всяко хранене


Ако се опитвате да отслабнете, по-добре е да намалите солта и соевия сос, но има много много по-здравословни начини да направите всяка рецепта по-вкусна. Добавянето на малко лимонова кора към вашата салата не само ще й придаде свеж цитрусов вкус, но може също да ви помогне да свалите няколко излишни килограма. Тъй като лимоновите кори съдържат пектинови фибри и ви карат да се чувствате сити за по-дълго, това може да ви помогне да отслабнете по-бързо и да забавите натрупването на мазнини.

4. Купете си маска за сън

Отслабването, докато спите, може да звучи твърде хубаво, за да е истина, но спането на тъмно място всъщност може да ви помогне да се доближите до целите си за отслабване. Опитът да затворите очите си на светло влияе върху регулирането на метаболизма, което от своя страна може да увеличи риска от наддаване на тегло. И ако нямате затъмняващи завеси, помислете за закупуване на качествена маска за сън, която ще ви помогне да блокирате светлината и да спите по-добре.

5. Използвайте по-малки чинии

Нещо толкова просто като използването на по-малка чиния може да ви помогне да отслабнете, да избегнете преяждането и дори да предотвратите досадните киселини. Сервирането на храната ви в по-малка чиния може да ви помогне да подмамите мозъка си и да намалите количеството калории, които приемате.