Уникална рецепта за коледни сладки

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

масло - 60 г разтопено

крема сирене - 40 г

яйце - 1 бр. / L размер/

ванилия - 1/2 ч.л.

канела - 1 ч.л

джинджифил на прах - 1 ч.л.


индийско орехче - 1/2 ч.л.

подсладител - 50 г / стевия и еритритол /

бадемово брашно - 100 г

орехи - 100 г ситно смлени

кокосово брашно - 25 г

бакпулвер - 1/2 ч.л. / 2 г /

 

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти без ядките и брашната се смесват в купа и разбиват с бъркалка.

2. След това се добавят и те заедно с бакпулвера.

3. Разбърква се с шпатула, а накрая се замесва с ръце.

4. Получава се много меко тесто.

5. Оставете тестото за десетина минути на стайна температура.

6. Ако искате да го разточите и изрежете с формички, тогава го приберете поне за 2 часа в хладилника.

7. От тестото се късат парчета по 20 г и се оформят малки бисквитки. 

8. Кето бисквитките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

9. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C за около 15-20 минути. Но всяка фурна пече различно, наглеждайте ги.

10. Оставете бисквитките да изстинат напълно. Може директно да хапвате и така, пак са много вкусни.

11. Бисквитките слепих с домашно сладко без захар.

12. Накрая поръсих кето коледните сладки с малко стевия.

 

Приятен апетит!