Стресът е коварен убиец - ето как да го елиминираме завинаги

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Стресът претоварва надбъбречната система и е основният причинител за преждевременното стареене и ранна смърт. В нашето забързано време ние трябва да направим съзнателно усилие да забавим и открием удоволствието от живота. Много методи помагат на разума да превъзмогне стреса, включително и дълбокото дишане, тай чи, йога, медитацията, ци гун, мантрас, масажи, рейки, а и биоенергитичното зареждане.

Един от тези методи, рейки, представлява силен инструмент в тази област. Терминът за универсалната жизнена сила е японски и рейки е форма на терапевтичен подход, действащ разширяващо и канализиращо на тази енергия. Тази техника, подобно на акупунктурата, се съсредоточава върху централните меридиани или енергийните пътища и привържениците й използват способностите й да отблокира физическите и емоционалните пътища, да предизвика обща релаксация и да повиши възстановяването от стрес и наранявания.

 

Какво да се избягва?

Поддържането ни млади и здрави е акт на равновесие, който изисква да компенсираме милиардите фактори, нарушава и равновесието ни. Такива като храната и химичните вещества, които изкуствено стимулират енергията и свалят защитата на тялото (кафе, наркотици, цигари и алкохол, токсини, намиращи се в околната среда, които действат на имунната система, и лекарства, които маскират симптомите, като антиациди, диуретици или аспирин). Много важно е също така да се освободим от предупрежденията относно стареенето и вместо това да останем активни. Накрая нека помним, че не трябва да оставим стреса да унищожи най-доброто от нас.