Брутални магнитни бури ни връхлитат до дни! Ето и точните дати!

icon
Sofialive.bg
Източник: NOAA

Септември е месецът, който често е свързван със сменящите се сезони и промените в природата. Това е и период, през който можем да очакваме магнитни бури, които могат да окажат влияние не само върху нашата планета, но и върху нашето здраве и благополучие.

В тази статия ще разгледаме на кои точни дати можем да очакваме магнитни бури през септември и как те може да повлияят на нас.

За да се подготвим за магнитните бури и да намалим техния негативен ефект върху здравето си, можем да предприемем следните стъпки:

  • Поддържане на здравословен начин на живот, включително балансирана диета и редовно физическо упражнение.
  • Практикуване на техники за релакс и стрес-управление.
  • Взимане на съответните медикаменти или съветите на лекар, ако сте по-чувствителни.

 Ето и точните дати:

  1. 15 септември - Средата на септември ни изправя пред магнитна буря. Този ден може да предизвика затруднения в сърдечната дейност и нарушения в белодробния обмен.
  2. 19 септември - В края на месеца очакваме още една магнитна активност. Този път, имунната ни система може да бъде по-уязвима, което означава, че трябва да обърнем повече внимание на здравето си и да се предпазим от инфекции.
  3. 24 септември - Накрая на месеца можем да видим последната магнитна буря през септември. Този период тя може да предизвика затруднения в концентрацията и проблеми със съня.

 

Тези дати са предварителни прогнози и трябва да се има предвид, че въздействието на магнитните бури върху човешкото здраве може да варира от човек на човек. Някои хора може да усетят по-силно въздействието, докато други може да го усетят по-слабо или дори да не го усетят изобщо.

Септември може да донесе магнитни бури, но с подходящи мерки за грижа за здравето си, можем да се адаптираме по-лесно към тяхното въздействие.