Българин в Гърция: Защо не ходя на Черноморието? Ето колко платих за обяд - и защо само на гърците ще си давам парите!

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Споровете за това къде е по-добре да почиваме - в Гърция или на нашето Черноморие продължават. Потребител от социалните мрежи си изля душата: 

"Познайте колко платих за вратна пържола, гарнитура, мелба и напитка. 12,80 евро - и то на едно от най-прекрасните места в Гърция. И то в центъра на сезона, с гледка, която няма да пусна тук, само за да не предизвиквам излишна завист. Освен всичко порциите не са като за бог да прости, обилни са и вкусни. А обслужването е такова, че да оставиш бакшиш не е въпрос на неясна договорка, а на най-нормално човешко отношение. Никакви забавяне, никакви намръщени физиономии. А със сигурност и там не им е лесно. И там има инфлация, и там горивата са на жестоки цени. Но в България винаги се жертва клиента - това е задължително. А в Гърция стои на пиадестал", пише нашият летовник зад граница. 

"Питате ме също защо няма да се върна на нашето море. Веднага ви отговарям - защото не е наше. То отдавна беше завзето от печелбари, чиито естетически вкус е същия на планктона. Хора, които нямат и капка естетика, които просто са се сдобили с мръсни пари и са решили да ги изперат по най-грозния начин - с бетон. Нашето Черноморие е на шепа мутри, които го застроиха така, както се застроява монополи. И на политиците и общинарите, които позволиха това да се случи - разбира се със солидни подкупи", пише още потребителят. 

Друг също отговаря под поста му:

"И при мен е същото. Само че докато продължаваме да страдаме от този криворазбран патриотизъм и да служим на мафията по морето, ще е винаги така. Аз платих малко повече, малко ме съмнява чак толкова добра цена да си намерил. Но честно казано - не ми пука. Почивката в Гърция излиза някъде 20 % по-скъпа - смятал съм го през годините. Но е 2000 % по-хубаво. Да не говорим, че в Гърция не са кара толкова откачено, пътищата са по-хубави, пък и самите българи някак си внезапно се укротяват (заради глобите разбира се) и карат наистина нормално. Освен всичко ивицата е много по-разнообразна - на нашето Черноморие вече всичко прилича на Равда. Ако не бяха Созопол и Синеморец за малко разнообразие, както и тук-там някое място на Север, без табела нямаше да разбера къде се намирам", пише още той.