Филмът "Барби" постави рекорд по гледания

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images

Новият филм "Барби" донесе приблизително 155 милиона щатски долара на американските и канадските кина през уикенда, поставяйки рекорд за най-касова премиера през 2023 г., съобщи днес дистрибуторът Warner Bros.

Тези резултати дадоха тласък на студията и кината, които досега преживяха разочароващо лято. Продажбите на билети са по-ниски от миналогодишните въпреки по-големия брой филми в киносалоните.

"Барби" с участието на Марго Роби е филм на режисьорката на "Малки жени" Грета Геруиг, посветен на емблематичната кукла, която дебютира преди 60 години.

Освен това, филмът съживи интереса към колекционерските кукли и повиши цените им, предаде "Ройтерс".

Матю Кийт купува първите си кукли Барби през 70-те години на миналия век с джобните пари. Той обаче ги крие от родителите си от страх, че ще кажат, че тези играчки не са особено подходящи за момчета. Днес над шест метра от рафтовете в дома му в Лос Анджелис са подредени с колекцията му, чиято стойност възлиза на около 20 000 щатски долара.

Инстаграм профилът DollsOnTheBrain, поддържан от учителя, има повече от 70 000 последователи, като около 15 000 от тях са се присъединили в последните няколко седмици.


Това, което някога е странно хоби, напоследък става много по-популярно, подхранвано от рекламната кампания на филма "Барби", който от 21 юли е в киносалоните по света.

В магазините за стоки втора употреба винтидж куклите Барби са се превърнали в ценна стока, а стойността им на пазарите, посещавани от колекционери, се е повишила. Оценителите на антики са затрупани от обаждания от новопоявили се колекционери.

 

Източник: БТА