Глътка въздух

icon
Sofialive.bg

Ясно е, че докато има пушачи в компанията, няма току така да се разберем къде да седнем. Понякога обаче просто не върви да се храним и пушим едновременно, а и до две години (дали?) забраната за тютюнопушене ще удари всички заведения, затова нека си заплюем място отсега.

rosi4e-2_1150
За следобедно шушу-мушу

Минахме през Вила Росиче за по торта с кафе и направо без да искаме, разбрахме, че вторият етаж е и за пушачи. Долу обаче си остава уютна сладкарница без никотинови облаци, а след време няма да е никак лошо и в градината. Още един повод да се завъртим отново са чисто новите попълнения сред сладките чудесии, за които не е срамно и ти да попиташ.

slunce-i-luna-1_1118
Покрай постите

С биопродуктите на Слънце и луна даже имаме два избора - бързо хапване в магазина на „Юрий Венелин" 1, или да се заседим във вегетарианския ресторант на „Гладстон" 18. И на двата адреса всичко е от здравословно по-здравословно - сладките и солените храни, чайовете, та чак и в купчината с книги и дискове се намира по нещо, подбрано прецизно и с вкус.

dom-za-angeli-1_1147
За отмора

Дом за ангели е тихо, спокойно и даже приказно място, където да глътнеш чаша чай и да изключиш за глупостите тотално. Домът е преди всичко бутик и галерия за авторски неща, така че освен добра почивка получаваш и куп джунджурии наоколо ти, които не по-зле засищат погледа. Пък и е на толкова удобно място, че бързо ще реагираш на непланирана уговорка в центъра.

3a_1133
С компанията

Lime е едно от новите попълнения в непушещата категория. Като бистро където се предлагат най-вече храни, тютюневият дим е наистина излишен. Независимо дали ще издумкаме някой сандвич набързо, или ще се застоим за кафе и кейк, няма как да не останем доволни. Става дори за по-сериозни срещи, а ако дойдеш сам, току-виж откараш половин събота, забил нос в минувачите по Графа.

panorama4_1088
За здраво наяждане

Освен че в Скара бар никога не е воняло на потни кюфтета, от месец и нещо-два тук дори не се пуши. Е, понякога шумовото замърсяване ни идва в повече, но не е като да не се търпи. Естествено, акцент е скарата, както и разни домашни салати, така че нападаме здраво. Да не говорим, че за толкова богато месно меню, цените са направо смешни.

Фотография Васил Танев