Идеалното комбо

icon
Sofialive.bg

Повече от всичко на света обичаме комбинациите. Харесва ни да стъпваме боси на самия край на плажната ивица, защото така сме хем на брега, хем в морето. Винаги обръщаме внимание на залезите, които са в рамките хем на деня, хем на нощта. Приятни са ни и преходните сезони, през които можеш да срещнеш хем зиморничави типове с якета и ботуши, хем заредили се с лято непукисти по шорти и сандали. Но една от любимите ни комбинации всъщност, са местата където можеш хем да се нахраниш обилно и вкусно, хем да се отпуснеш с коктейли и приказки. Времето за море обаче отмина. Не можем да ти дадем залезите, нито да се месим в телесната ти температура, затова подбрахме три от онези места, на които се носи славата, че са хем с прекрасна кухня, хем с изненадващи коктейли. Или с други думи - идеалното комбо!

Habitat image

Habitat
Мястото, на което си свикнал да се отбиваш за по питие, вече спокойно можем да добавим като неделима част от нашето прекрасно комбо. Скоро традиционният неделен брънч с яйца Бенедикт по Норвежки (със сьомга) или по Флорентински (със задушен спанак), сандвичи, бургери и американски палачинки със сладко и захарен сироп ще се разрасне и ще се превърне в истинско питателно меню за обяд или вечеря. Очакват те салати, основни ястия и десерти, приготвени от висококачествени продукти, но ако попиташ нас - съвсем не бихме се отказали и от суши миксовете или салатите от водорасли. Препоръчваме ти да храносмелиш по-добре с квалитетна бира, ирландско уиски или чилийско вино, а за истинските въздържатели е богатата чаена листа, но за нея има време - все още сме хванали здраво лятото под мишница.

Habitat се намира на ул. Стефан Караджа 26, само на хвърлей
от Графа, Седмочисленици и Славейков

Motto image

Motto
Животът е прекалено кратък, за да чакате; всичко е абсолютно красиво или давайте го по-полека са само част от всекидневните вариации на надъхващо мото, с което заведението на улица Аксаков ще те посрещне за вечеря. Кухнята е европейска с акцент върху био продуктите, прясната паста и смелите нови комбинации. Препоръчваме ти салата със запечено козе сирене, кедрови ядки и чушков винегрет; халуми със сладък картоф, тиквички, червени боровинки, киноа, спанак и дресинг; агнешки котлети с билкова коричка или сезонно актуалните специалитети от Средиземноморското рибно меню. Ако си падаш по здравословния живот за теб са фрешовете от целина, моркови, цвекло и домати, а ако предпочиташ руската формула за дълголетие, според която алкохолът в малки дози е полезен във всякакви количества, е най-добре да поискаш менюто с разнообразни коктейли. Освен традиционните Mojito, Caipirinha и Bloody Mary, които, впрочем, барманите приготвят чудесно, ще насочим вниманието ти и върху онези напитки, миксирани с популярния гръцки ликьор Skinos Mastiha.

Motto се намира на улица Аксаков 18, на идеално достъпна
централна локация, която вярваме, добре познаваш


The Clock image

The Clock
Сгушен на кокетната улица Цар Асен I, The Clock се оказва повече от добър с комбинациите - хем в сърцето на града, хем встрани от градската суматоха; хем щипка автентичност, хем модернистичен дух; хем чудесна храна, хем вълнуващи коктейли. А става ли дума за продуктите и техния произход, от заведението са дяволски точни - компромиси няма, съставките са истински, а ястията, приготвени с тях - заслужаващи внимание. Менюто е балансирано и представя европейска кухня със силно намигване към Средиземноморието (което ще откриеш в салати, паста, ризото и други). Скоро очаквай и конския стек, към който горещо ти препоръчваме да избереш качествено червено вино от богатата винена листа (с над 120 предложения от всички райони на България, традиционните винени дестинации и Нов свят). И като преминахме на напитките - в The Clock отделят специално внимание на коктейлите. Независимо дали избереш интересна комбинация с джин, квалитетно питие с ром или екзотичен микс с японски ликьор, бъди сигурен, че всичко е приготвено с отлични съставки. И в духа на отминаващото лято, непременно опитай пикантната Маргарита.

The Clock се намира на ул. Цар Асен 81, далеч от глъчката
и едновременно с това - в самото сърце на града

Сега вече знаеш три от местата, където спокойно можеш да се отбиеш за по-дълго след работа. Уверяваме те, че няма по-приятно съчетание от наистина вкусна вечеря и истински разтоварваща вечер с питие и приятели. Ако можеше да бъде по-добре - щеше. Щом не е, значи няма накъде повече да бъде. Такава е логиката на н­­­ещата!

Текст Дани Иванова