Има ли успешна стратегия при игра на рулетка?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Огромна част от залагащите в казината и онлайн казината са привърженици на слот игрите. Те предлагат много динамична среда, в която за секунди става ясно дали печелиш или губиш, а забавлението е факт без особени условности. Но сред потребителите има и също толкова заклети фенове на добрата стара рулетка. Тракането на топчето и тръпката, които онези няколко секунди носят, докато то най-сетне изпадне в покой в някое от гнездата на рулетката, са изживявания, които трудно можем да опишем с думи. Те просто трябва да бъдат усетени – едва тогава ще можем да разберем емоцията на вълнение, примесена с очакване.

Има ли формула на успеха при игра на рулетка?

Много хора задават въпроса какъв е начинът да си гарантират триумф и положителен баланс при рулетка игри. Истината е, че няма точна формула, която да гарантира задължителен успех. Бъдете сигурни в това, защото, ако имаше такава – казината отдавна щяха да са премахнали рулетката от игрите, които предлагат, за да може бизнесът да не се окаже в опасност. Все пак има някои рулетка трикове, които бихме могли да следваме, за да усвоим различни знания за тънкостите на играта и тактически подходи при залагането. Ще се опитаме да ви представим част от тях с надеждата, че в бъдеще те може да се окажат полезни за вас.

Мартингейл и Фибоначи

Започваме с може би най-разпространения подход в световен мащаб при играта на рулетка. Стратегията Мартингейл, която се подчинява на един единствен принцип – загубата е равна на удвояване на залога. Докато не спечелите не спирате да удвоявате залога си при загуба, а когато успеете, просто започвате всичко отначало. Минусът при този подход е, че ако множество пъти не познаете – трябва да разиграете наистина много големи суми. Плюсът обаче е, че системата може да продължи до безкрай (в случая, докато не свършат парите, които сте предвидили да инвестирате в играта): рано или късно всяка лоша серия намира своя край и приключва.

Фибоначи е известен италиански математик, за когото със сигурност сте чували поне веднъж от някой ваш преподавател. Числовата му редица представлява сбор от предходните две. 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 и т.н. Пренесете това и на масата на рулетката. При загуба – увеличете залога, според поредицата. При успех – игнорирайте последните две числа и продължете.

Д‘Аламбер и Лабушер

Друг от подходите за играта на рулетка носи името на френския математик, физик, философ, механик и музиковед Жан-Батист льо Рон д‘Аламбер. Стратегията е простичка – играете със залози, чиито шансове да са печеливши са 50%. Черно или червено, четно или нечетно, от 1 до 18 или от 19 до 36 (според вида на рулетката) и т.н. При успешен залог, намалявате следващия си, при неуспешен, увеличавате.

Британският политик Хенри Лабушер пък дава името си на последната система, за която ще ви разкажем. Тя е много стара и се счита за противоположна на системата Мартингейл. За начало напишете на лист поредица от възходящи числа – например числата от 1 до 10. Следващият ви залог се определя от сбора на числата в краищата на редицата. Според нашия пример започвате с 11. Ако загубите вписвате сумата на залога в десния край. Ако спечелите просто зачеркнете последните две числа в десния край и продължете. Ако решите да залагате бъдете внимателни със средствата си – желаем ви успех.