Измъчиха ни тези магнитни бури. Няма спирка и през тези дни на НОЕМВРИ 2023!

icon
Sofialive.bg
Източник: S. Dagnello, NRAO/AUI/NSF

Събитията на космоса играят важна роля върху Земята, и магнитните бури са сред тези въздействия, които може да окажат влияние върху нашия планетен живот. През ноември 2023 г., определени времеви периоди се предвиждат като периоди на интензивност на магнитни бури. Въпросът за това как тези бури могат да засегнат човешкото здраве изисква по-подробно проучване.

Точни дати на магнитни бури през ноември 2023:

  • 5-8 ноември: Период, през който се очаква засилване на активност.
  • 15-18 ноември: Втори период с повишена магнитна активност, което може да доведе до геомагнитни бури.
  • 25-28 ноември: Трети период, през който се предвижда увеличение на солнечната активност.

 

Влияние на магнитните бури върху здравето:

  • Сънят и емоционалното състояние: Някои хора може да почувстват нарушения в съня си и изменения в емоционалното си състояние, като резултат на магнитните бури.
  • Главоболие и мигрени: За част от населението, интензивните магнитни полета могат да допринесат за появата на главоболие и мигрени.
  • Сърдечни заболявания: Хората със сърдечни заболявания могат да усетят повишена чувствителност към магнитните бури, което може да доведе до увеличение на сърдечни проблеми.
  • Умствена яснота и концентрация: За някои хора, магнитните бури могат да предизвикат временни затруднения с умствената яснота и концентрацията.

 

Въпреки че научните изследвания все още не достигат до единодушен извод за влиянието на магнитните бури върху здравето, някои хора се почувстват по-чувствителни към тези явления. Важно е да се отбележи, че реакциите могат да варират от човек до човек и ако имате сериозни притеснения, най-добре посетете своя лекар.