Подправи ме, ако греша

icon
Sofialive.bg

Лаймът е зеленото братче на лимона, което свързваме с немалко коктейли трепачи. Плодът е и индийският еквивалент на четирилистната детелина - край Ганг го използват за прогонване на зли духове и като талисман против уроки. Колкото до Lime на „Графа" - и преди сме бълбукали от кеф заради сандвичите, напитките и атмосферата там. Новото попълнение са масите отвън, за които нямахме търпение, предвидливо оградени с красиви кашпи за по-уютно.

1_1147_02
още за Lime - тук

За солта вече говорихме надълго и нашироко, но пиперът някак пренебрегнахме. Вкусът му е познат още от древността, когато индийците изстисквали и последните спестявания на Римската империя, за да имат цезарите с какво да си подлютят манджите. Ресторантът Salt & Pepper срещу „Попа" е от онези места, които като нищо ще подминеш, а после ще умреш от яд. Въпреки че е под земята, помещението е доста приятно и комфортно, кухнята е европейска, а менюто - стегнато. Почит е отдадена предимно на пилешките ястия, но ако поводът да отскочим е брънч, има нелоша паста и сандвичи. Малкият бар, изнесен на улицата обаче, хич не одобряваме и въобще не ни върви с шума от близкото кръстовище.

2_1147_01
още за Salt & Pepper - тук

Освен че се използва в медицината и кулинарията, джинджифилът е прочут афродизиак - о, йе. Конфуций не сядал на масата без него, но надали това е изворът на мъдростта му.
„Ginger" значи и „подправям", което по ни се връзва с името на заведението в подлеза на „Фритьоф Нансен" - със сигурност придава друг вкус на нощния живот. Вместо утрепано ретро, което и едно време не понасяхме, в клуба познатите хитове и новата музика са смесени умело и умно. Менюто е на ниво, персоналът е по швейцарски точен, а хората, които се събират там - от нашата кръвна група.

3_1180
още за Ginger - тук

Вечнозелените маслинови дръвчета пък са запазена марка на Средиземноморието, а плодовете на растението са истински рицари на здравословния живот. Съдържат витамин Е, който е мощен антиоксидант, прави кожата по-здрава и се бори с високия холестерол.
Менюто в ресторанти Olive's не бъка точно от витамини, но понякога и ние кривваме от правия път. Интериорът е едно от нещата, които заслужават овации, както и кухнята, микс между бързо хапване и храната в класически пъб. Напоследък обаче персоналът нещо се е поотпуснал, но чувстваме, че след тоя текст ще се стегне.


lives_1252
още за Olive's - тук

Фотография Васил Танев