Топ 5 хранителни добавки за хубава кожа

icon
Sofialive.bg
Източник: https://dr-d.eu/

Постигането на блестяща, сияйна кожа не означава само намазване с кремове и серуми; започва отвътре. Въпреки че балансираната диета и правилната рутинна грижа за кожата са от съществено значение, понякога телата ни се нуждаят от допълнителен тласък, за да постигнат така желаната яркост. Точно тук добавките влизат в действие. В тази статия ще разгледаме какво трябва да съдържа една качествена хранителна добавка за хубава кожа, за да подпомогне процеса отвътре.

Колаген

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото и ключов компонент на структурата на кожата. С напредване на възрастта естественото производство на колаген в тялото ни намалява, което води до бръчки, отпуснатост и тъпота. Допълването с колагенови пептиди може да помогне за попълване на загубения колаген, подобрявайки еластичността и хидратацията на кожата. Потърсете добавки с хидролизиран колаген, които лесно се усвояват от тялото. Редовният прием може да доведе до по-стегната, гладка кожа и намаляване на признаците на стареене.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е естествено срещащо се вещество в тялото, което помага за задържане на влагата и поддържа кожата хидратирана. С напредването на възрастта нивата на естествената хиалуронова киселина в кожата намаляват, което води до сухота, фини линии и бръчки. Добавянето на хиалуронова киселина може да помогне за попълване на нивата на влага в кожата, което води до по-плътен, по-млад вид. Добавките с хиалуронова киселина се предлагат в различни форми, включително капсули, таблетки и локални серуми. Включването на хиалуронова киселина в рутинната ви грижа за кожата може да ви помогне да поддържате оптимални нива на хидратация и да поддържате цялостното здраве на кожата.

Q10

Коензим Q10 (CoQ10) е естествено срещащ се антиоксидант, който играе жизненоважна роля в производството на клетъчна енергия. Помага за неутрализиране на свободните радикали, намаляване на оксидативния стрес и защита на клетъчните мембрани от увреждане, включително тези в кожата. С напредването на възрастта нашите естествени нива на CoQ10 намаляват, което може да допринесе за появата на бръчки, фини линии и други признаци на стареене. Добавянето на CoQ10 може да помогне за попълване на тези нива, поддържайки цялостното здраве и жизненост на кожата. Изследванията показват, че добавянето на CoQ10 може да подобри еластичността на кожата, да намали появата на бръчки и да предпази от UV увреждане. Включването на CoQ10 във вашия режим на грижа за кожата, чрез добавки или кремове за локално приложение, може да спомогне за по-младежкия, сияен тен и да подобри ефективността на други съставки за грижа за кожата.

Селен

Селенът е микроелемент, който играе решаваща роля в антиоксидантната защита и функцията на щитовидната жлеза, като и двете са важни за здравата кожа. Селенът помага за неутрализиране на свободните радикали, предпазва от UV увреждане и регулира възпалението, което го прави основно хранително вещество за поддържане на сияйна, млада кожа. Проучванията показват, че добавянето на селен може да помогне за подобряване на еластичността на кожата, намаляване на оксидативния стрес и подобряване на цялостния външен вид на кожата. Помислете за добавяне на храни, богати на селен, като бразилски орехи, морски дарове и пълнозърнести храни към вашата диета, или се консултирайте със здравен специалист за допълване със селен за оптимално здраве на кожата.

Витамин C


Витамин С е мощен антиоксидант, който играе жизненоважна роля за здравето на кожата. Помага за неутрализиране на свободните радикали, които могат да увредят клетките на кожата и да ускорят стареенето. Освен това, витамин С е от съществено значение за синтеза на колаген, насърчаване на заздравяването на рани и избистряне на тена. Включването на добавка с витамин С в ежедневната ви рутина може да подобри блясъка на кожата, да избледнее тъмните петна и да предпази от стресови фактори на околната среда като UV лъчи и замърсяване. Изберете висококачествена, бионалична форма на витамин С, като аскорбинова киселина или магнезиев аскорбат, за оптимални резултати.

Разгледайте още Anti-aging продукти от Д-р Денкова