Слагай ръкавиците!

icon
Sofialive.bg

Знаем, че не си изцапал ти, но каузата е смислена, последствията - позитивни, а шансът да срещнеш нови приятели - добавената стойност. На 23 август - неделя, от 10:00 сутринта скокни до Копитото (дават го с минимален шанс за валежи) и удари едно рамо на симпатични ентусиасти, които искат България да бъде поне една идея по-чиста. Вече схвана, нали? Ще се организира групово почистване, след което боклукът ще се събере и извози, а - с надежда да се спазват - на мястото ще се поставят табели с молба към туристите да бъдат отговорни към природата.

2_800_13

Идеята е на Павлина Иванова - най-нормално човешко същество, което се е изморило да гледа мърсотията около себе си. От теб не се изисква нищо специално - носи си желанието и към него добави здрави чували за боклук и подходящи ръкавици. Ако изнамериш и нещо подходящо за изработката на табелите - като дървени дъсчици, четки, боя, чук и пирони - вземи ги, ще свършат работа. А ако събереш и повечко сръчни приятели, цена няма да имаш.

Организиран транспорт няма, но ако имаш личен автомобил, ела с него - ще помогнеш за извозването на отпадъка. Имай едно наум, че ако вали, акцията ще се отмени за друга дата.

Фотография iStock/Guliver