Кецове

icon
Sofialive.bg

Иде реч за три двойки приятели, които берат ядове в София, и като не знаят накъде, тръгват към Карадере. Казват си „здрасти" и заформят идилична комуна на плажа, където си живеят като Робинзон Крузо - без тръшкания и всякаква агресия. Докато не пристига Мариан Вълев (от Лов на дребни хищници и сериала Под прикритие) с бандата си от смешни напомпаняци.

Историята не е кой знае какво - първо няколко ефектни тупаници в града, а после една ленива част на морето, където всеки се пробва да открие себе си. През цялото време тече нещо като филм във филма - героите се интервюират взаимно кой какво е постигнал, какво го кефи или не, какво би променил и т.н. Вярно е, че от доста време някои хора тотално изкукаха от стрес и забравиха какво значи истинска свобода (която Кецове донякъде е уловил), но близо два часа размишления по темата ни дойдоха свръх.

Хубавото й все пак е нейната искреност - личи си, че филмът идва от сърцето на сценариста Валери Йорданов (и режисьор заедно с Иван Владимиров), но доколко това откровение е интересно за другите, е съвсем отделен въпрос. Браво и за ролята на Ина Николова, която е студент по анимация в НБУ и която Валери срещнал случайно в О!Шипка. Много добре стоеше и другият кинодебютант - Иво Аръков (от Козата или коя е Силвия? в Народния), с неговата хашлашка ироничност и небрежен чар.

Кецове вече се уреди с награда от феста в Москва тази година - спечели приза Бодлив поглед от Федерацията на руските киноклубове, а Джералдин Чаплин толкова му се израдва, че излезе с бели гуменки за представянето му там. Но ти не се води по нейната гайда, а си имай едно на ум.

с една дума
ПЛАЖ. Най-дългият непрекъснат от скали плаж в света е Кокс базар - опънал се е на цели 125 км в югоизточната част на Бангладеш.

Нощен клуб